NK Osijek. Arnel Jakupović novi napadač i Jose Boto sportski direktor
NK OSIJEK
30.8.2024., 18:19
NOVA NAPADAČKA “IGRAČKA”

Arnel Jakupović: Jako dobro znam zbog čega me je Osijek doveo, pa jedva čekam debi

Šlag uvijek dolazi na kraju. Nakon što je NK Osijek u četvrtak službeno objavio dolazak triju novih igrača, Toaga Dantasa, Hernanija i Alessandra Tuije, kao posljednji u petak je predstavljen i onaj čiji je dolazak najviše iščekivan, Arnel Jakupović.

Nova Osijekova napadačka "igračka" trebala bi biti adekvatna zamjena za Ramona Miereza, što neće biti nimalo lak posao. Inače, taj 26-godišnji centralni napadač usporedo s dolaskom u Osijek dobio je poziv od izbornika reprezentacije Austrije Ralfa Rangnicka za rujanske akcije. S Osijekom je potpisao ugovor na tri godine i odmah se stavio na raspolaganje stručnom stožeru za subotnju prvenstvenu utakmicu s Hajdukom u Splitu. Arnel je rođen 29. svibnja 1998. u Beču, ima austrijsko državljanstvo i vrlo je zapažene partije pružao u njihovoj nacionalnoj U-21 vrsti. Osijek ga je platio 800 tisuća eura plus određeni bonusi, koji transfer mogu zaokružiti na milijun eura.

Jasno mi je zašto sam doveden

Prošle sezone Jakupović je bio drugi strijelac slovenske lige zabivši 17 pogodaka u 27 odigranih utakmica, a u dobrom je ritmu nastavio i početkom ove natjecateljske godine. Za Maribor je u prvih pet prvenstvenih kola isto toliko puta pogađao suparničku mrežu, a još je dva gola dodao u europskim dvobojima. Ukupna statistika u jednom od najboljih slovenskih klubova mu je 29 zgoditaka u 66 utakmica uz 5 asistencija.

- Prvi dojmovi su mi svakako pozitivni. Drago mi je da sam tu, a bez obzira na to što sam još u četvrtak navečer igrao za svoj dosadašnji klub, spreman sam dati sve od sebe u momčadi Osijeka već ove subote. Veselim se svakako novom izazovu i rado sam ga prihvatio. Znam jako dobro što se od mene traži i kakva će biti očekivanja. Zato sam i došao ovamo, pomoći mojim novim suigračima da bismo zajednički bili što bolji i uspješniji na terenu. Osobno se uvijek veselim svakoj novoj utakmici, tako će biti i u Osijeku - rekao je na početku Jakupović.

Kao i mnogi igrači danas, Jakupović je bio pravi nomad. Prošao je kroz dosta klubova i različitih zemalja te liga. Počeo je u bečkoj Austriji, potom je bio u mladoj momčadi Middlesbrougha, zatim i Empolija (skupio je i pet nastupa u Serie B), potom i slavnog Juventusa, a seniorsku karijeru počeo je graditi u Sturmu iz Graza, gdje je u šest navrata nastupio u austrijskoj Bundesligi.

Nada se pobjedama

Dobra mu je odluka bila prelazak u Domžale, jer je u 124 utakmice zabio 39 pogodaka i imao 15 asistencija. Bila mu je to prava odskočna daska za Maribor i borbu za vrh ljestvice.

- Naravno da sam zadovoljan, iako uvijek želim postići još i nešto više. Biti u Juventusu i Italiji stvarno je nešto posebno, a rado se prisjećam i igranja u Engleskoj. Itekako mi je koristio dolazak u Sloveniju, prvo u Domžale, gdje sam puno igrao. Za vrijeme provedeno u Mariboru mogu reći da je bilo iznimno lijepo, to je za mene najveći slovenski klub i želim mu i nadalje sve najbolje. Sada sam došao u jedan od najvećih hrvatskih klubova, što me svakako veseli. Mislim da sam se dosta dobro razvijao kao igrač, o tomu govori i statistika iz mlađih selekcija Austrije. Jedva čekam zaigrati i za A reprezentaciju, da i tamo pokažem što mogu, baš kao i za Bijelo-plave - priča Arnel.

Osijek je, kako kaže, za njega novo dokazivanje u najboljim igračkim godinama. Skupio je već dosta iskustva, pa je vrlo motiviran za dokazivanje na Opus Areni.

- Pratio sam najviše ove posljednje utakmice, koje, nažalost, nisu bile uspješne. No bit će to sve dobro, treba samo pozitivno razmišljati i mogu samo lijepe stvari za sada reći o Osijeku. Posebno o ovom jako lijepom stadionu i uvjetima koje sam ovdje zatekao. Nadam se da ćemo što prije krenuti u pobjede, to je uvijek jako bitno - zaključio je Jakupović.

Mi se, pak, nadamo kako će Arnel što prije pokazati svoj golgeterski potencijal, koji ga je i doveo u Osijek.