NK Osijek Hernani i sportski direktor Jose Boto

Hernani i Jose Boto

NK OSIJEK
29.8.2024., 19:43
DESNO KRILO S ISKUSTVOM LIGE PRVAKA

Hernani: Nastojat ću i ovdje biti što bolji i pružiti najbolje od sebe

Jorge Santos Fortes Hernâni jedan je od četiri nova igrača koja su ovog tjedna postala novi igrači Osijeka. Riječ je o 33-godišnjem krilnom napadaču, inače ljevaku, iza kojeg je vrlo bogata karijera. Skupio je više od 100 nastupa u portugalskoj ligi igrajući za Vitoriju Guimaraes, Porto i Rio Ave, iskazao se u dresu grčkog velikana Olympiacosa, a skupio je i dvadesetak utakmica u španjolskoj La Ligi, za Levante i Las Palmas. S Portom i Olympiacosom osvajao je naslove državnih prvaka, s tim što nije igrao sporedne uloge. Posljednju je poslusezonu proveo u saudijskom Al-Najmu (15/3), a na Opus Arenu stiže kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor na godinu dana i nosit će dres s brojem 27.

- Bio sam u dobrim i velikim klubovima, sada mi je drago što ću, vjerujem, uživati igrajući u Hrvatskoj. Nastojat ću pomoći momčadi da bude što bolja. Što se tiče osvajanja titula u Portugalu i Grčkoj, to je svakako bilo odlično iskustvo za mene - rekao je Hernâni u uvodu.

Alessandro Tuia i Jose Boto. NK Osijek
Prvo iskustvo izvan Italije

Alessandro Tuia računa na Coppitellija

Inače, skupio je 14 nastupa u elitnoj Ligi europskih prvaka.

- To je posebno iskustvo za svakog igrača, to je ono što želiš ostvariti kada počneš igrati nogomet - igrati na najvišoj razini. Utakmice s nekima od vrhunskih europskih momčadi svakako dobro dođu svima u karijeri. Inače, lige u kojima sam igrao prilično su različite, teško ih je uspoređivati.

Ipak, blještave pozornice Lige prvaka stvar su prošlosti, sada ga čekaju bitke u SHNL-u.

- Naravno da sam motiviran, nastojat ću i ovdje biti što bolji i pružiti najbolje od sebe. U razgovoru sa svojim agentom shvatio sam da dolazim u dobar klub. Stoga sam i prihvatio Osijekovu ponudu. Trenutno ne znam baš puno o hrvatskom klupskom nogometu, pa ću to otkrivati kroz utakmice. Idealna pozicija? Na desnoj strani se najbolje osjećam. Najviše sam utakmica odigrao u toj ulozi, iako ih je bilo dosta i na lijevom krilu. Ponekad je to bilo i na nekim drugim pozicijama, no primarno sam krilni napadač - zaključio je Hernani.