Alessandro Tuia i Jose Boto. NK Osijek

Alessandro Tuia i Jose Boto

NK OSIJEK
29.8.2024., 19:39
Prvo iskustvo izvan Italije

Alessandro Tuia računa na Coppitellija

Bijelo-plavi je postao i iskusni talijanski defenzivac Alessandro Tuia (34). U Osijek je došao kao slobodan igrač, potpisao je ugovor na godinu dana i uzeo dres s brojem 13, koji je prije njega nosio Ramon Mierez. Najviše vremena u igračkoj karijeri proveo je u Laziju, a igrao je još za Monzu, Foligno, Salernitanu, Benevento i Lecce, posljedni klub bio mu je Cremonese.
- Očekujem posebno iskustvo u Osijeku jer sam prvi put otišao izvan svoje domovine, tako da sam vrlo uzbuđen zbog toga. Nestrpljivo čekam upoznati nove suigrače i odigrati prvu utakmicu u novom klubu - kaže Tuia.


Prilagodbu će mu olakšati činjenica što mu je trener njegov sunarodnjak Federico Coppitelli.
- Želja mi je ovdje se osjećati lijepo sa svojom obitelji. Imamo dva sina, stariji će uskoro šest, a mlađi ima tri godine, i vjerujem da će i njima ovdje biti ugodno. Poznajem trenera Coppitellija, koji je radio odličan posao u Primaveri, a čuo sam dosta lijepih stvari o Osijeku. Početak nije dobar, ali sezona je dugačka. Imamo još dosta vremena da se uzdignemo i dođemo tamo gdje želimo. Osjećam pozitivnu atmosferu, a to je jednom strancu svakako važno. Prvenstveno sam stoper, a igrao sam i desnog beka te sve druge pozicije u obrani - zaključio je novi Osijekov branič.