NK Osijek. Federico Coppitelli i Gianluca Cervera (pomoćni trener)

Federico Coppitelli i Gianluca Cervera

NK OSIJEK
22.8.2024., 20:59
Drugi ovosezonski derbi Osječana

Coppitelli drži napetost u momčadi

Nakon što su ispali iz UEFA Konferencijske lige, nogometaši Osijeka imali su cijeli tjedan za pripreme uoči drugog ovosezonskog derbija SHNL-a, koji će u nedjelju odigrati na Opus Areni protiv Rijeke. Dobro, ne baš cijeli tjedan, jer je trener Federico Coppitelli svojoj momčadi nakon susreta u Velikoj Gorici dao dva dana predaha, koja su joj sigurno dobro došla nakon zgusnutog rasporeda utakmica, ali i zbog suženog rostera momčadi, što je bio razlog prekomjerne potrošnje nekih igrača.

Sad bi Coppitelli trebao imati osvježenu momčad, u kojoj čak nema ni posebnih problema s ozljedama. Izvan stroja je samo Renan Guedes, ali to je već prastara vijest. Svi ostali su zdravi, navodno čak i Ricuenio Kewal, koji je praktično od prvog dana kada se priključio Bijelo-plavima vukao ozljedu aduktora. Takva situacija trebala bi omogućiti talijanskom stručnjaku na klupi Osijeka da jasnije pokaže koji igrači imaju prednost u njegovim vizijama novog Osijeka. Sezona nije krenula u željenom rezultatskom smjeru, ali treba imati na pameti kako se Osijek ovog ljeta odlučio na velike promjene unutar momčadi, koja je znatno pomlađena. Coppitelli, prema informacijama koje imamo, u pripremi susreta s Rijekom drži momčad u određenoj napetosti, jer još nije dao naslutiti kakvu će početnu postavu izabrati.

Sada više nema europskih utakmica tijekom tjedna, koje su prilično trošile oskudne Coppitellijeve igračke resurse, pa se nadamo kako će rezultatska priča već od nedjelje i susreta s Rijekom krenuti uzlaznom putanjom, što će Bijelo-plavima omogućiti bijeg sa samog dna ljestvice, gdje ih nitko ne voli vidjeti.