Velika Gorica, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Gorice i Osijeka. Na fotografiji Vedran Jugović. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Vedran Jugović

HINA/ Daniel KASAP
18.8.2024., 23:18
OSIJEK ISPUSTIO POBJEDU U VELIKOJ GORICI

"Mršavim" remijem Bijelo-plavi nastavili hod po trnju

Jugović je s dva pogotka preokrenuo vodstvo Gorice, ali osječka momčad opet nije izdržala

Ne ide, pa ne ide. Osijek se s prvog ovosezonskog gostovanja vratio sa samo jednim bodom nakon što je opet ispustio rezultatsku prednost u završnici susreta protiv Gorice. Domaćini su poveli u završnici prvog poluvremena, a kapetan Osijeka Vedran Jugović preokrenuo je rezultat s dva pogotka koja je zabio u razmaku od samo osam minuta nakon što je ušao s klupe te svoju momčad doveo pred vrata prve prvenstvene pobjede u sezoni. No, po već ustaljenom scenariju u posljednje vrijeme Osijek još jednom nije bio u stanju sačuvati svoje vodstvo pa se na koncu morao zadovoljiti samo remijem.

Kapulica donio prednost Gorici

Trener Osijeka Federico Coppitelli je iznenadio formacijom na početku susreta jer je zaigrao s tri centralna braniča. Od prve minute je "u vatru" poslao novopridošlog Emina Hasića koji je s Jelenićem i Mktrčjanom činio tu trojku u posljednjoj liniji. Nejašmić se vratio na svoje pravo "radno mjesto" u sredinu terena, a napad je opet predvodio Kemal Ademi.

Velika Gorica, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Gorice i Osijeka. Na fotografiji Kemal Ademi, Krešimir Kuzmanić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Kemal Ademi,

HINA/ Daniel KASAP

U početku susreta Osječani su bili nešto aktivniji pa je već u osmoj minuti Pedro Lima testirao budnost domaćeg vratara udarcem s 20 metara koji je Radošević zaustavio. Dvije minute kasnije obećavajući napad Osječana propao je zbog malo prejakog dodavanja Pušića prema Pedru Limi. Osijekov Brazilac bio je najuporniji u prijetnjama pa je tako u 21. minut još jednom odapeo iz daljine, no i taj je pokušaj bio lak plijen za vratara Gorice. Tek nakon što je istekla prva polovica prvog poluvremena Gorica je uspjela složiti svoju igru pa je uslijedilo razdoblje u kojem se više igralo na polovici Osijeka. U 26. minuti Ndockyt je prijetio iskosa, ali je Čavlina bio na mjestu te izbacio loptu u korner. Njega je dobro izveo Pršir nakon čijeg je ubačaja Maloča pucao glavom, no vratar Osijeka bio je na pravom mjestu i otklonio tu prijetnju. Samo nekoliko trenutaka kasnije Pršir je iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane pokušao iznenaditi Čavlinu, ali on se nije dao. Osijek je ubrzo uspio zaustaviti taj nalet domaćina, pa je u 28. minuti stvorio najbolju priliku u dotadašnjem dijelu susreta. Bukvić je ubacio pred vrata Gorice, a tamo su prvo Pedro Lima, a zatim i Ademi iz povoljnih istuacija propustili pogoditi mrežu.

Gorica - Osijek 2:2

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Vrijeme sparno. Teren loš. Gledatelja: 1077. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 1:0 Kapulica (38), 1:1 Jugović (53), 1:2 Jugović (61), 2:2 Pavlović (82). Žuti kartoni: Čaić (Gorica), Matković (Osijek). Crveni kartoni:

GORICA

2(1)

Radošević, Krizmanić, Maloča, Leš, Mikanović (od 90. Vrzić), Pršir, Čaić (od 68. Skrbin), Kapulica (od 68. Pavlović), Štiglec, Ndockyt (od 76. Majstorović), Kolar (od 68. Šlogar).

OSIJEK

2(0)

Čavlina, Hasić, Jelenić, Mkrtčjan (od 46. Omerović), Jurišić, Nejašmić, Pušić (od 90. Barić), Bukvić, Pedro Lima (od 46. Jugović), Matković (od 86. Živković), Ademi (od 68. Soldo)

Nakon toga Osječani su ponovno pokušavali dalekometnom paljbom ali udarci Bukvića i Pušića nisu pronašli cilj. I kada se činilo kako je Osijek opet susret posve stavio pod svoju kontrolu uslijedio je - šok. U 38. minuti Gorica je razvila brzu akciju po desnoj strani, koju je započeo Čaić, iz drugog plana se lijepo ubacio Mikanović, pa povratnom loptom pronašao Kapulicu kojem nije bilo teško s desetak metara matirati Čavlinu za vodstvo domaćina. Do kraja prvog dijela više se ništa vrijedno spomena nije dogodilo, pa su Bijelo-plavi na odmor otišli u nezavidnoj situaciji jer su se našli u rezultatskom zaostatku.

Velika Gorica, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Gorice i Osijeka. Na fotografiji Federico Coppitelli. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Federico Coppitelli

HINA/ Daniel KASAP

Preokreti

Odmah na početku drugog dijela Coppitelli je u igru poslao Jugovića i Omerovića, vratio se na uobičajnu taktičku postavku, a ulazak iskusnog Osijekovog kapetana pokazao se odličnim potezom jer se on pretvorio u čovjeka koji je povukao Osijek do brzog rezultatskog preokreta. U 53. minuti Jugović je zabio svoj prvi pogodak nakon što je Bukvić ubacio u kazneni prostor, Matković je na drugoj vratnici loptu glavom vratio u sredinu gdje ju je, također glavom, Jugović poslao u mrežu za izjednačenje rezultata. Osam minuta kasnije Jugović je kreirao potpuni rezultatski preokret.

Velika Gorica, 18.08.2024. - Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Gorice i Osijeka. Na fotografiji Božidar Radošević, Vedran Jugović. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk
HINA/ Daniel KASAP

Bukvić je dugo vukao loptu kroz kazneni prostor Gorice tražeći mogućnost za udarac, a na kraju je dovukao loptu do Jugovića koji je bez pardona raspalio po njoj i s desetak metara ju zakucao pod gredu. Činilo se tada kako će Osijek unatoč mukama kroz koje je prolazio tijekom susreta ipak uspjeti doći do sva tri boda, ali još jednom je prokockao svoju prednost u završnici susreta. Koban za Bijelo-plave bio je korner u 82. minuti kojeg je izveo Pršir, Krizmanić je na prvoj vratnici glavom loptu proslijedio kroz peterac, a na drugoj strani posve zaboravljen je ostao Pavlović te je iz neposredne blizine pogodio mrežu. Do kraja je Osijek očajnički pokušavao ponovno doći do vodstva Skrbin je umalo pogodio vlastitu mrežu, ali rezultat se više nije mijenjao, pa je susret završio bez pobjednika što će dodatno uznemiriti ionako nemirne duhove na Opsu Areni nakon ispadanja iz Europe.

   
      Standings provided by Sofascore