Osijek, 04. 08. 2024, Opus Arena. SuperSport HNL 24/25. Nogometna utakmica Osijek - Šibenik. Lourenco Duarte Andre (3).snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
14.8.2024., 09:19
BIJELO-PLAVI STIGLI U BAKU

Coppitelli ostavio Duartea u Osijeku

Nogometaši Osijeka stigli su u Baku gdje će sutra odigrati uzvratni susret 3. pretkola Konferencijske lige protiv domaće Zire. Osječane je u azerbajdžanskog prijestolnici dočekali nešto malo ugodnije vrijeme od onog kojeg su ostavili u Osijeku. Ovdje je 30-tak stupnjeva, a na dan utakmice prognostičari govore kako će se temperatura spustiti i na 27 stupnjeva cjelzijusa. Klima je pomalo neuobičajna jer razlika između dnevnih i noćnih maksimalaca nije velika. Tijekom noći živa se ne spušta ispod 23-24 stupnja, a preko dana ne prelazi 33.

Barem je u ovom trenutku tako. Trener Osijeka Federico Coppitelli razbija glavu kako složiti posljednji red jer je u Baku doveo samo dva stopera. U Osijeku su ostala čak trojica igrača kojima je ta pozicija prirodna. Aremnac Stjopa Mkrtčjan nije doputovao zbog političkih napetosti koje već dugo vremena vladaju između njegove Armenije i Azerbajdžana, novopristigli Emin Hasić još nema pravo nastupa u europskim natjecanjima, a Coppitelli je odlučio na popis putnika ne uvrstiti Andrea Duartea. Obzirom na sve što se zbivalo u razdoblju nakon prve utakmice protiv Zire to i nije čudna odluka jer Duarte je na izlaznim vratima (ima ponudu mađarskog Ujpesta nap.a.), a osim toga izgubio je povjerenje suigrača pa je odluka talijanskog stratega o izostavljanju Duartea s ove akcije logična. Inače,

Bijelo-plavi će danas u predvečerje odraditi službeni trening na Dalga Areni nakon kojeg će Coppitelli donijeti konačnu odluku o tome tko će zauzeti upražnjenu stopersku poziciju. Podsjećamo, prvi susret prije tjedan dana na Opus Areni završio bez pobjednika 1:1, pa osječkoj momčadi za prolaz u play-off kvalifikacija za Konferencijsku ligu treba pobjeda. U slučaju bilo kojeg neriješenog rezultata igrat će se produžeci, a ako ni u njima ne bude odluke, putnika u sljedeću rundu odlučit će rulet jedanaesteraca. To je jedna od opcija koju će Osječani željeti izbjeći kako se ne bi morali tjelesno dodatno iscrpljivati.

Uzvratni susret između Zire i Osijeka igra se sutra (četvrtak) s početkom u 18,30 sati po hrvatskom vremenu (ovdje su dva sata više u odnosu na Hrvatsku nap.a.), a izravan televizijski prijenos navijači Osijeka moći će pogledati na kabalu MaxSport 1.