NK Osijek. Stjopa Mkrtčjan.
NK OSIJEK
12.8.2024., 19:01
OSIJEKOV ARMENAC NEĆE U AZERBAJDŽAN

Na uzvrat u Baku ide se bez Stjope Mktrčjana

Bilo je izvjesno, ali trener Federico Coppitelli tek je nakon susreta s Dinamom potvrdio kako će Osijek na europski uzvrat protiv Zire u Bakuu putovati bez svog stopera Stjope Mkrtčjana. Razlozi su politički. Stjopa je Armenac, a njegova zemlja već je dugo u sukobu s Azerbajdžanom oko Gorskog Karabaha. Stoga u osječkom klubu ne žele svog mladog braniča dovoditi u neugodan položaj prilikom gostovanja u Bakuu, pa će on ostati u Osijeku.
- Stjopa se u Azerbajdžanu sigurno ne bi osjećao ugodno, pa ga nemamo razloga dovoditi u takvu situaciju. Morat ćemo bez njega pokušati izboriti plasman u play-off Konferencijske lige - rekao je Coppitelli.
To će treneru stvoriti priličan problem oko izbora igrača za drugu stopersku poziciju. Na raspolaganju ima dva prirodna rješenja u mladom Krešimiru Vrbancu i Andreu Duarteu, koji baš ne kotira najbolje kod suigrača zbog nedostataka predanosti i strasti s kojom momčad želi igrati. Postoje i neke druge opcije, poput Nejašmića ili Solde, na stoperskoj poziciji, a nije se na odmet prisjetiti kako je to mjesto sasvim pristojno proljetos znao pokriti i Roko Jurišić.
Ostaje vidjeti na kakvu će se opciju odlučiti Coppitelli u tom najvažnijem susretu dosadašnjeg dijela sezone.