Osijek, 08. 08. 2024, Opus Arena. Konferenciska Liga, Utakmica Osijek - Darko Nejašmić (6).snimio GOJKO MTIIĆ
GOJKO MITIĆ
10.8.2024., 08:51
OSIJEKU STIŽE DINAMO

Coppitelli: Mi kao momčad uopće ne igramo loše, ali žrtva smo velikih propusta pojedinaca

Ludi ritam za nogometaše Osijeka nastavlja se u nedjelju, kada na Opus Arenu dolazi Dinamo. Taj susret označit će kraj jednog stresnog tjedna, u kojem je bilo malo dobrih vijesti za navijače Bijelo-plavih.

Poraz od Šibenika, nagli odlazak najboljeg igrača Ramona Miereza, dramatično ispuštena pobjeda protiv Zire u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige te siromašan izbor igrača koje na raspolaganju, za ovakav ritam utakmica, ima Federico Coppitelli daleko su od dobre uvertire za okršaj s Dinamom. Zagrepčani stižu u osjetljivom trenutku za Osijek, iako je veliko pitanje postoji li uopće dobar trenutak za sudar s najjačom hrvatskom momčadi. Uza sve probleme koji ga prate, treneru Federicu Coppitelliju doista se nije lako usredotočiti samo na utakmicu protiv Modrih, a, osim toga, za njezinu pripremu gotovo da i neće imati vremena.

- Ostat će nam samo jedan dan pripreme za susret s najjačom momčadi u Hrvatskoj. Nije dovoljno, ali moramo to prihvatiti. Trenutak za susret s Dinamom nije baš najbolji jer smo mi još uvijek u tranziciji i evoluciji momčadi. Imam li dovoljno igrača? Prosudite sami. Nije moje da pričam o tome. Moj je posao na najbolji način iskoristiti dečke koje imam na raspolaganju - kaže trener Bijelo-plavih.

Dinamo na Opus Arenu stiže u dobrom raspoloženju. U prvom je kolu razbio Istru 1961, s obzirom na to da dosad nije imao europskih utakmica kao prijašnjih sezona, stiže odmoran i željan igre. To može biti ozbiljan problem za emotivno, a i tjelesno ispražnjene Osječane. Sve što se događalo u proteklih sedam-osam dana sigurno nije poticajno djelovalo na moral u osječkoj svlačionici, ali ono što bi trebao i morao biti vjetar u leđa osječkoj momčadi jest sjajna navijačka podrška u posljednje dvije utakmice, bez obzira na to što su u njima izostali željeni rezultati. Osim toga, susret ima status derbija, a u takvim susretima lako se zaboravljaju "teške noge" i bilo kakvi drugi problemi jer adrenalin radi 200 na sat. Opet, bit će to strašno težak susret za osječku momčad. Treba razmišljati i o uzvratu protiv Zire, a Coppitelli na nekim pozicijama praktično nema nikakvih back-up rješenja. Usto, silom prilika u momčad su ušli igrači koji u početnim utakmicama sezone nisu imali veliku minutažu, poput Omerovića i Ademija, što se osjeti na njihovoj izdržljivosti. Puno je izazova pred Coppitellijem, koji će morati donijeti neke velike odluke.

- Bit će promjena u momčadi, u to nema nikakve sumnje, ali u ovom trenutku još ne mogu reći na kojim pozicijama. Momčad uvijek slažem prema onom što vidim na terenu i na treninzima. Smatram kako uopće ne igramo loše, ali uvijek budemo žrtva nekakvih velikih individualnih propusta - kaže Coppitelli, pa dodaje:

- Kako ih riješiti? Jednostavno, moramo ih prestati činiti.

Ostaje otvoreno pitanje koliko je momčad uzdrmana nakon što je u posljednjim sekundama izgubila prednost protiv Zire.

- Malo nas je moralo uzdrmati. Međutim, igramo protiv Dinama, prošle sezone smo u susretima s njim bili redovito dobri, ali smo na frustrirajući način ostajali bez pravog rezultata jer smo primali pogotke u posljednjim trenutcima. Mislim da i sada igramo dobro, ali skupo plaćamo i najmanji trenutak dekoncentracije. Međutim, mislim da smo uz podršku naših navijača sposobni odigrati dobru utakmicu - kaže Marko Malenica, jedan od vratara Bijelo-plavih.

2. KOLO SUPERSPORT HNL-a

Šibenik - Slaven Belupo - igrano sinoć

 

SUBOTA

18.30

Istra 1961 - Gorica

 

NEDJELJA

18.30

Lokomotiva - Hajduk

21 sat

Varaždin - Rijeka

Osijek - Dinamo

TABLICA

1. Dinamo       1       1       0       0       5:0       3

2. Rijeka       1       1       0       0       4:0       3

3. Hajduk       1       1       0       0       2:1       3

4. Šibenik       1       1       0       0       2:1       3

5. Gorica       1       0       1       0       0:0       1

6. Varaždin       1       0       1       0       0:0       1

7. Osijek       1       0       0       1       1:2       0

8. Slaven B.       1       0       0       1       1:2       0

9. Lokomotiva       1       0       0       1       0:4       0

10. Istra 1961       1       0       0       1       0:5       0