NK Osijek. Levadia - Osijek. Petar Pušić

Petar Pušić

NK OSIJEK
3.8.2024., 08:09
NAKON EUROPSKIH, DOMAĆI IZAZOVI

Na Opus Arenu stiže Šibenik. Trebat će što prije ugasiti tu njihovu “povratničku iskru”

Nakon što su uspješno u dvokoraku riješili prvu europsku prepreku estonsku Levadiju, nogometaši Osijeka u nedjelju se okreću "domaćim pitanjima".

Estonci su bili tek dobro zagrijavanje za start nove sezone u SHNL-u, na čijoj će premijeri osječka momčad na svojoj Opus Areni biti domaćin povratniku u prvoligaško društvo Šibeniku. Bit će to susret s priličnim brojem nepoznanica u koji Osijek ulazi s velikim brojem prednosti. Jedna od njih svakako bi morala biti ta što je već polako počeo hvatati natjecateljski zalet, a Šibeniku će to biti prvi službeni susret. Ostale prednosti koje bi Bijelo-plavi trebali imati nad Šibenčanima nema svrhe nabrajati jer je jednostavnije reći - Osijek je u toj utakmici izraziti favorit, premda je stvaranje novog idnetiteta igre, ali i pobjedničkog mentaliteta, tek u povojima. No kako bolje nastaviti izgradnju tih stvari nego trećom uzastopnom pobjedom na startu nove sezone. Tom utakmicom za Osijek počinje pojačani ritam u kojem ih u deset dana očekuju uzbudljive stvari. Šibenik, Zira (prva utakmica 3. prekola Konferencijske lige) pa derbi protiv Dinama i onda uzvrat sa Zirom. Serija koja nudi priliku za stvaranje prave nogometne groznice u gradu na Dravi. No prvo se treba maksimalno posvetiti - Šibeniku, a ne razmišljati o onome što dolazi nakon njega.

- Taj susret nam je također jako važan jer je riječ o prvoj prvenstvenoj utakmici ove sezone. Rekao sam već ranije kako je meni važno stvoriti prepoznatljiv identitet igre. Vjerujem da ćemo biti spremni za izazov koji nas čeka u nedjelju na našem stadionu protiv Šibenika - kaže Federico Coppitelli, trener NK Osijek.

Talijan nije baš tip od velikih riječi ili bar ne još jer tek tu i tamo promoli glavu "iz rudnika" u koji ga je uvukao sportski direktor Jose Boto. Coppitelli je započeo opsežan posao s Osijekom, pa mu ubrzani ritam utakmica neće navući osmijeh na lice jer je svjestan koliko ga još posla čeka, a vremena i prostora za pravi rad na treninzima imat će vrlo malo. Momčad će morati jačati i koračati prema onom što Federico od nje želi načiniti na teži način - kroz utakmice u kojima će se tražiti rezultat.

- Jako je važno krenuti u prvenstvu pobjedom. Zato ćemo protiv Šibenika dati sve od sebe da to učinimo i ponovno razveselimo naše navijače. Čeka nas borba na dvije fronte, a u njoj će nam trebati jaka podrška naše publike - poručuje Petar Pušić, veznjak osječke momčadi.

Važna je spoznaja što se momčad nije previše morala naprezati u europskom uzvratu protiv Levadije, koji je odigrala prije samo dva dana. Bijelo-plavi su do pobjede došli s pola gasa. No u nedjelju će biti sasvim druga priča. Morat će stisnuti papučicu gasa do daske ako u prvenstvenoj premijeri žele upisati sva tri boda. Stoga će Coppitelli morati donijeti važne odluke oko izbora momčadi.

- Teško mi je već sad pričati o mogućim promjenama u momčadi za susret protiv Šibenika. Moram prvo vidjeti u kakvom su stanju pojedini igrači, pa ćemo tek onda donijeti odluke o tome kako će izgledati početna postava u nedjelju. No, ako nekih promjena bude, neće ih biti puno, a osim toga nije samo važno tko će početi susret. Jednako je važno dobiti i određene poticaje s klupe ako oni budu potrebni - smatra Coppitelli.

U prijevodu nije važno tko počinje, već tko će završiti susret. Ma čak ni to nije toliko važno. Na vrhu prioriteta je postavljanje u pobjednički gard od prve minute utakmice. Šibenik će stići nošen etuzijazmom povratnika u elitu, pa bi mu bilo poželjno što prije ugasiti tu "povratničku iskru". Očekujemo agresivan, rastrčan i razigran Osijek.