Osijek, 11. 11. 2023, Opus Arena, SuperSport Hrvatska nogometna liga 23/24. Osijek - Lokomotiva. Filip Zivkovic (24).snimio GOJKO MITIĆ
GOJKO MITIĆ
1.8.2024., 16:29
NEŠTO SE KUHA NA RELACIJI OSIJEK - BERGAMO

O Živkovićevoj sudbini nakon povratka iz Talina

Živković je donedavno bio označen kao najveći talent NK Osijek, ali u prošloj sezoni igrao je u samo osam utakmica

Još jedan nadareni osječki nogometaš mogao bi put Italije. Krilni napadač NK Osijek Filip Živković, koji je u četvrtak proslavio 18. rođendan, pregovara oko prelaska u Atalantu. Iako neki navode, doduše neslužbeno, da je od 1. kolovoza, na dan kada je postao punoljetan, postao i igrač momčadi iz Bergama, to ipak nije istina.

No nešto se kuha na relaciji Osijek - Begamo, ali daleko je od gotovog posla. Živković je s Bijelo-plavima u Estoniji, iz kruga bliskih igraču kažu kako je Atalanta zainteresirana, ali ugovor nije potpisan jer zapinje oko visine odštete. Osijek je poslao u Italiju papir na kojem je iznos za odštetu. Talijani bi htjeli nešto jeftinije proći, ali Osijek ne misli popustiti. Bar smo tako saznali iz neslužbenih izvora s Opus Arene.

Iz bijelo-plavog tabora ne kriju da je bilo kontakta, oni su Atalanti jasno izložili koliko traže za svog napadača, a stvari će biti puno jasnije nakon što nogometaši Osijeka odrade uzvratni susret 2. pretkola Konferencijske lige u Estoniji i vrate se kući.

- Atalanta je poslala ponudu, a razmatrat ćemo je kad se vratimo kući iz Talina - naknadno je pojasnio sportski direktor NK Osijek Jose Boto, koji je i ovaj put želio da se posao prvo odradi, a tek onda ugleda svjetlo dana.

Lani je Sergej Levak otišao u Romu, a sada je na meti Talijana još jedan igrač Bijelo-plavih iz te generacije. U Osijeku pokušavaju prikazati kako je odlazak Živkovića u Atalantu na "dugačkom štapu", ali ako Talijani budu dovoljno uporni, Filip bi uskoro mogao napustiti Opus Arenu.