Zagreb, 04.09.2023 - Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj se medijima obratito predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA
1.8.2024., 07:52
NAVIJAČI BIJELO-PLAVIH NEZADOVOLJNI

Mariću, nisi dobrodošao u Osijek!

U petak utakmicom Dinamo - Istra 1961 počinje nova sezona SuperSport HNL-a. Nogometaši Osijeka svoj susret igraju u nedjelju kada na Opus Areni dočekuju momčad Šibenika. Sezona nije ni počela, ali već ima nezadovoljstva.
Uoči sezone Francuz Bertrand Layec zamijenio je Brunu Marića na mjestu šefa Komisije nogometnih sudaca. Marić je napustio funkciju uslijed afere "VARgate", odnosno curenja u javnost razgovora između sudaca u VAR sobi. Francuz je objavio sudačku postavu za prvo kolo nove sezone HNL-a, osim sudaca objavljena su i imena kontrolora, a na toj listi je i Marić, koji stiže na Opus Arenu. Navijači Osijeka nezadovoljni su i u otvorenom pismu su mu jasno poručili: "Nisi dobrodošao."
“Poštovani gospodine Layec, pozdravljamo Vaše imenovanje na dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca i povjerenika za delegiranje sudaca u pokušaju stvaranja klime povjerenja prema hrvatskim nogometnim sucima, no osjećamo obvezu reagirati na delegiranje sudaca za 1. kolo HNL-a i izraziti svoje nezadovoljstvo. NK Osijek u prvom će kolu na Opus Areni igrati sa Šibenikom, a za kontrolora te utakmice delegiran je Bruno Marić. Nema sumnje kako ste upoznati da je okidač za Vaš dolazak na spomenute dužnosti bila afera "VAR leaks", dijelom koje je bio i spomenuti Marić. Isti je kao predsjednik Komisije nogometnih sudaca 4. rujna 2023., samo dan nakon utakmice NK Osijek i GNK Dinamo, u javnost izašao s fabriciranim audiozapisom "navodne" komunikacije glavnog suca utakmice s VAR sobom, bez da je ijednom spomenuo kako se radi o "simulaciji prikaza VAR sobe koju su suci snimali dan nakon utakmice". Kako je jedna od uključenih, a po našem mišljenju i oštećena strana u tom igrokazu kojim je obmanuta hrvatska javnost bio NK Osijek, smatramo potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim da Bruno Marić na bilo koji način participira na utakmicama koje uključuju NK Osijek, pa i u funkciji kontrolora", stoji između ostalog u objavi koju je potpisao Klub navijača Bijelo-plavi.