25.07.2024., Osijek - Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: NK Osijek - FCI Levadia Tallinn. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
PIXSELL
26.7.2024., 17:24
ODLIČNA ATMOSFERA NA OPUS ARENI

Kad zagrme Kohorta i istok...

Ovosezonsku premijeru koju su nogometaši Osijeka imali u europskoj utakmici protiv estonske Levadije došlo je pogledati 8028 gledatelja. S obzirom na vrijeme godišnjih odmora i više nego dobra brojka. Primjerice, dok se igralo u Gradskom vrtu, na susret protiv Glasgow Rangersa došlo je manje gledatelja, tek nešto više od 7000. Preseljenjem na Opus Arenu navike navijača Osijeka počele su se mijenjati nabolje. Ove godine već sada je prodano oko 5800 godišnjih pretplata, a može se očekivati kako će ta brojka još rasti. Posebno veseli što se, kada je brojnost u pitanju, posve oporavila Kohorta, koja je u jednom trenutku doista imala problema s ljudstvom. Vjerujemo kako će i Kohortine brojke nastaviti rasti jer taj porast broja ljudi koji konstantno dolaze na utakmice NK Osijek stvarat će odličnu atmosferu. Protiv Levadije i navijači su se još malo zagrijavali i prilagođavali. Kohorta, jasno, nije prestajala davati podršku kroz cijelu utakmicu, ali doživljaj bi uvijek bio još bolji kada bi zagrmio istok. Kada krene takvo zajedničko navijanje većeg dijela Opus Arene, čovjeka jednostavno prođu trnci. Nadamo se samo kako će nogometaši Osijeka ove sezone svojim navijačima priuštiti više radosti, dobrih igara i pobjeda, jer to će sa sobom donijeti vatreniju i bučniju navijačku podršku momčadi.
Tijekom susreta protiv Levadije bilo je lijepo, ali jasno je kako ono najbolje od navijača ove sezone tek dolazi. I to vrlo brzo jer Bijelo-plave u prvih pet kola SHNL-a očekuju dva domaća derbija. U kolovozu će na Opus Areni gostovati Dinamo (10. 8.) i Rijeka (24. 8.).