Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, NK Rudeš - NK Istra 1961 01.10.2018., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, NK Rudes - NK Istra 1961. Cristobal Emilio Curro Torres Ruiz, trener Istre. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
PIXSELL
24.7.2024., 18:56
ŠPANJOLAC IMA (NE)UGODNO ISKUSTVO S OSIJEKOM

Torres: Imamo momčad koja je sposobna ostvariti dobar rezultat i preskočiti Osijek

Estonci misle ozbiljno, jer, da nije tako, ne bi se u Osijeku pojavili već dva dana uoči susreta. Levadia je u osječku zračnu luku Klisa aterirala već u utorak, što nije baš uobičajena stvar uoči europskih utakmica.

To samo dokazuje kako nisu u grad na Dravi došli tek na običan izlet, već imaju ambicije koje su vezane uz prolazak u 3. pretkolo Konferencijske lige. Samo još jedan u nizu dokaza kako ih se treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Već smo pisali o tome da su vodeća momčad estonske lige, da su u seriji od 13 utakmica bez poraza, a tome možemo dodati kako na posljednje četiri što u prvenstvu što u Europi nisu primili pogodak. Dakle, bit će tvrda kost za Bijelo-plave, kojima će ovo biti prvi službeni susret u ovoj sezoni. Na Pampasu su im pružili gostoprimstvo i mogućnost odrađivanja treninga već u utorak iako to nisu bili obvezni učiniti, a sinoć je estonska momčad osjetila i glavni teren Opus Arene. Na klupi Levadije sjedio je Španjolac Curro Torres koji je imao kratko iskustvo i u SHNL-u jer je ujesen 2018. godine u šest susreta sjedio na klupi Istre 1961, a, zanimljivo, s nje se povukao nakon remija protiv Osijeka na Aldu Drosini. Dakle, postoji nekakva povijest između Osijeka i Curra Torresa.

- Znam da je Osijek jako dobra i snažna momčad. Sigurno će biti jako teško proći u idući krug, ali u nogometu je sve moguće, pa se sigurno nećemo predati bez prave borbe. U dobroj smo formi, pa očekujem kako ćemo to pokazati i u ovoj utakmici. Pokušat ćemo ostvariti rezultat koji će nam, uoči uzvrata na našem stadionu, ostaviti izglede za prolaz u sljedeće kolo - rekao je Curro Torres, trener Levadije.

LEVADIA FACEBOOK
LEVADIA FACEBOOK

Estonci su u Osijek stigli napunjeni optimizmom jer su napokon uspjeli preskočiti prvu europsku prepreku. Naime, u posljednje dvije sezone ispadali su u 1. pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a ovaj put su na toj stepenici u dva susreta bili bolji od litavskog Šiaulalija, kojeg su pobijedili u gostima s 2:0, a u uzvratu koji je odigran na Le Coq Areni u Talinu nije bilo pogodaka.

- Sretan sam što smo konačno uspjeli preskočiti prvu europsku prepreku i omogućili ovakav izazov. Imamo takvu momčad s kojom moramo vjerovati da smo sposobni ostvariti dobar rezultat i u susretima protiv Osijeka - kaže Rasmus Peetson, iskusni kapetan Levadije.

Inače, u posljednjem prvenstvenom susretu Levadia nije uspjela svladati osmopasiranu momčad estonskog prvenstva Kuressaare. Iako je imala veliku premoć te ispalila 20-ak udaraca prema vratima suparnika put do mreže nije uspjela pronaći. Inače, prema rezultatima koje Levadia postiže u posljednje vrijeme, može se zaključiti kako se radi o čvrstoj i vrlo dobro organiziranoj momčadi, što možemo prisnažiti i podatkom o samo osam primljenih pogodaka u 21. kolu estonskog prvenstva. Međutim, taj podatak ne smije zavarati Osječane jer nisu Estonci "bunkeraška" momčad. Znaju oni itekako zabiti, a u tom napadačkom dijelu igre glavni su im aduti brazilski centarfor Felipe Felicio te krilni napadači Joao Pedro, koji je također Brazilac i Nizozemac Richie Musaba. Može se očekivati kako će se Levadia ipak više orijetnirati na čvršću obranu i brze protunapade jer se već i po izjavama iz njezina tabora može zaključiti kako će ulogu favorita rado prepustiti Osijeku, a svoju će priliku vrebati iz prikrajka.

Nema dvojbe kako je riječ o žilavoj momčadi s jasnom strukturom i organizacijom, ali Osijek za toliko željeni iskorak u Europi mora pronaći način kako slomiti takve suparnike.