NK OSIJEK
19.7.2024., 22:11
OSJEČANI DOŽIVJELI PORAZ

Bili malo naivni i opušteni

Osječki su nogometaši pokazali dobru igru u “generalki”, ali i šupljikavosti u defenzivi

Nogometaši Osijeka "generalkom" u Dunajskoj Stredi protiv domaćeg DAC-a zaokružili su pripremni ciklus za novu natjecateljsku sezonu.

Bijelo-plavima sad ostaje još pet dana do premijere koja ih čeka 25. srpnja na Opus Areni u prvoj utakmici 2. prekola UEFA Konferencijske lige protiv Levadije. Estonci su u uzvratu 1. pretkola, na svom terenu, odigrali bez pogodaka protiv litavskog Šiaulaija, te su tako potvrdili prednost koju su imali iz prve utakmice (2:0), pa će oni stajati na putu Bijelo-plavima prema plasmanu u 3. pretkolo.

Lako primali golove

U isto vrijeme dok je Levadia krčila put prema 2. pretkolu, nogometaši Osijeka su se znojili u "generalki" protiv DAC-a. Trener Federico Coppitelli u toj je utakmici na teren poslao očekivanu momčad u kojoj je od prve minute opet bio Andre Duarte zbog ozljede Stjope Mkrtčjana. Osijek je bio bolja momčad, stvorio je puno više izglednih situacija za pogodak, ali je na kraju izgubio s 3:2 jer su njegovi obrambeni igrači u nekim situacijama bili baš komotni. To se posebno odnosi na treći pogodak koji je mogao već u korijenu spriječiti Renan Guedes da je bio samo malo odlučniji. No, globalno gledajući, Bijelo-plavi su pokazali dobrih stvari, premda su doživjeli prvi poraz u ovim pripremama.

NK OSIJEK

- Nitko ne voli izgubiti, pa je, gledajući samo rezultat, ova utakmica malo razočaranje za nas. U ovom trenutku važniji mi je način na koji smo igrali. Mislim da smo pokazali dosta dobrih stvari, imali smo prilika koje nismo iskoristili, zadovoljan sam jer smo većim dijelom utakmice imali kontrolu događaja na terenu. Nažalost, bili smo malo naivni u situacijama kada smo primali pogotke. Nema sumnje, morat ćemo poraditi i popraviti te obrambene detalje. Opet, ne smijemo zaboraviti da smo igrali protiv vrlo dobre momčadi koja je već duže vrijeme zajedno, zbog čega je uigranija od nas - rekao je Federico Coppitelli, trener Bijelo-plavih.

Osječane su boljeg rezultata stajali promašaji. Mierez je početkom drugog poluvremena iz čiste situacije pogodio gredu, netom prije drugog primljenog pogotka Soldo je postigao gol koji nije priznat zbog zaleđa koje je bilo vrlo upitno, ali na takve stvari se osječka momčad treba navikavati jer će ju vrlo vjerojatno dočekati u SHNL-u. Zapravo, najveće probleme Bijelo-plavi su u tom susretu protiv DAC-a imali po izgubljenoj lopti u suparničkoj trećini terena. Iz toga su izlazile brze kontre s kojima se obrana teško nosila.

Popravci

Međutim, Coppitelli je već ranije sam rekao kako mu pripremni susreti upravo služe za spoznaje, što treba popravljati. Nakon Dunajske Strede imat će o čemu razmišljati kada je defenziva u pitanju jer lakoća kojom je Osijek primao pogotke neodoljivo podsjeća na početak prošle sezone, kada je obrana također bila prilično klimava. No ipak treba uzeti u obzir da je ovo bio pripremni susret u kojem se ipak igrači ponašaju nešto opuštenije negoli u službenim susretima. Treba izdvojiti još jednu dobru partiju Petra Pušića, koji je opet bio strijelac, kao i dvostrukog asistenta Ramona Miereza. Ostalo je bilo solidno, s tim da bi bočni igrači trebali dati veći doprinos napadačkim akcijama.

NK OSIJEK FOTO: NK OSIJEK
NK OSIJEK

- Iskazali smo želju za kreacijom igre, što nam je omogućilo stvaranje prilika za pogotke, a što se obrane tiče, morat ćemo pronaći pravi balans. Volio bih da smo bili perfektni, ali nismo, no imamo još dovoljno vremena prije susreta protiv Levadije učiniti potrebne korekcije u našoj igri - optimistično je poručio Coppitelli.

Uz sve to Talijan se imao priliku upoznati i s jednim od Osijekovih prokletstava u kojem su pogotke zabijali bivši igrači. Pobjedonosni pogodak za DAC zabio je Ladislav Almasi, koji je proljetos bio na Opus Areni kao posuđen igrač, ali se pokraj raspucanog Miereza nije uspio nametnuti. Lijepo se snašao u posljednjim sekundama susreta kada je pogodio za pobjedu svoje nove momčadi... n