NK Osijek. Veselje
NK OSIJEK
18.7.2024., 07:45
ZANIMLJIVA ZAVRŠNICA TJEDNA

Momčad otišla u Dunajsku Stredu, a snimatelji u Talin

Osijek danas (18 sati) igra “generalku” protiv slovačkog DAC-a u Dunajskoj Stredi

Nogometaši Osijeka polako ulaze u natjecateljski ritam treninga. Do službenog starta nove sezone ostalo je još samo tjedan dana, pa će Bijelo-plavi danas imati "generalku".

Stjecajem okolnosti odigrat će je u Dunajskoj Stredi protiv domaćeg DAC-a, koji je također sudionik UEFA Konferencijske lige, pa nema dvojbe kako će to biti pravi ispit za osječku momčad.

Posljednji test

Bijelo-plavi su u Slovačku otputovali još jučer, gdje su odradili i poslijepodnevni trenig, a danas u 18 sati odigrat će posljednji pripremni susret ovog ljeta. Navijači Bijelo-plavih susret s DAC-om moći će gledati preko klupskog YouTube kanala. U akciji bismo trebali vdijeti momčad, ili bar njezin najveći dio, koji će za tjedan dana na Opus Areni krenuti u novu europsku avanturu. Istina, trener Federico Coppitelli voli skrivati karte kada je u pitanju udarna postava, jer na taj način želi sačuvati neizvjenost i potaknuti dečke na maksimalan rad u posljednjim danima priprema.

- Utakmice su te koje će mi dati odgovor s kakvom ćemo momčadi izići na startu nove sezone. Imamo još ovu utakmicu protiv DAC-a, a nakon nje i još dovoljno treninga, pa nema razloga da već sada pričam o početnoj postavi. Važnije mi je što smo momčad i ja na istom tragu kada su zahtjevi u igri u pitanju. Protiv Ukrajinaca smo bili dobri, a vjerujem kako ćemo danas još malo napredovati i približiti se našim konačnim ciljevima, zacrtanima za početak sezone - kaže Federico Coppitelli, trener nogometaša Osijeka.

Posljednjih dana bilo je problema s treninzima. Ne zbog zalaganja ili ozbiljnosti momčadi, već zbog ekstremnih vremenskih okolnosti u Osijeku. Zbog njih je Coppitelli dnevne aktivnosti morao pomaknuti za kasnije večernje sate. Srećom, Opus Arena pruža optimalne uvjete za rad čak i kada su meteorološke okolnosti izrazito nepovoljne.

“Špijuni" u Talinu

I dok će momčad odrađivati posljednju provjeru uoči nove sezone, Coppitellijevi suradnici bit će u "špijunskoj misiji" na sjeveru Europe. Naime, danas se u Talinu, u isto vrijeme kao i u Dunajskoj Stredi (18 sati), igra uzvratna utakmica 1. pretkola Konferencijske lige između domaće Levadije i litavskog Šiaulaija. Prvi susret Estonci su kao gosti dobili sa 2:0, pa je za očekivati kako će upravo oni igrati u premijeri nove sezone 25. srpnja na Opus Areni. NK Osijek je na tu utakmicu poslao pomoćnog trenera Gianlucu Cerveru i analitičara Tomislava Barišića, čija će iskustva nadograditi već postojeće spoznaje o prvom europskom suparniku ovog ljeta.

NK Osijek. Federico Coppitelli i Gianluca Cervera (pomoćni trener)

NK Osijek: Federico Coppitelli i Gianluca Cervera (pomoćni trener)

NK OSIJEK

- Savim je izgledno kako ćemo igrati protiv Levadije. O njima smo već prikupili dovoljan broj informacija, pa očekujem kako ćemo te susrete dočekati potpuno spremni. Dobra su momčad, razlika između njih i nas je što su oni već u pola sezone, a mi tek na samom početku. Vodeća su momčad estonskog prvenstva s 15 bodova prednosti pred drugoplasiranim, što treba uzeti u obzir. Očekujem dva zanimljiva susreta u kojima ćemo mi pokazati kako idemo prema željenom cilju kada je u pitanju stvaranje prepoznatljivog identiteta - rekao je Federico Coppitelli - trener nogometaša Osijeka.

Nova sezona je sad baš pred vratima, a kako se približava njezin početak, tako raste i uzbuđenje navijača Bijelo-plavih, koji očekuju kako će napokon vidjeti ambiciozan Osijek, koji je spreman uhvatiti se u koštac s najvećim izazovima.