GOJKO MITIĆ
26.10.2024., 06:45
FAVBET PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Nikad iščekivaniji “pogodak u sridu”

Svi oni koji prate akcije KK Vrijednosnice Osijek, pitaju se samo jedno - kada će negativnoj seriji napokon doći kraj? Košarkaši s Drave su u FAVBET Premijer ligi upisali dosada sva četiri poraza, stoga ne čudi da se nalaze i na začelju elitne karavane. Da su zabili dva poena više, tu bi čast prepustili Dubrovčanima, ali to je ovoga trenutka manje važno.

Brokeri su svjesni da su za izlaz iz opasne zone nužne pobjede. Prva će se svakako tražiti u nedjelju navečer, od 20 sati u sinjskoj dvorani Ivica Glavan – Ićo. Derbi začelja ove runde igraju Alkar i VROS.

- Na red stižu utakmice s momčadima koje su tu negdje s nama po kvaliteti. Krećemo s Alkarom, potom nam dolazi Zabok pa idemo Dubravi. Jasno da su to protivnici protiv kojih, vjerujemo, imamo tražiti pobjedu - smatra trener košarkaša s Drave, Domagoj Kujundžić, uoči trećeg gostovanja zaredom.

Za pozitivan rezultat u pravilu treba i dobra igra, a nje dosada baš i nije bilo. Povremeni bljeskovi u najjačem razredu nisu dostatni za punjenje bodovnog salda. Njega valja što prije početi puniti, iako je tek uvodni dio sezone, nije dobro da se u svlačionicu uvuče negativna atmosfera.

- Naravno da serija poraza ima utjecaja, ali mislim da smo u ovom posljednjem pokazali neke naznake, koje bi nas trebale napuniti umjerenim optimizmom. Nismo naime loše odradili gostovanje kod Zadra, gdje poraz nismo mogli izbjeći, ali smo solidno parirali aktualnom prvaku. Nismo ugrozili favorita, koji je u prijašnjim dvobojima slavio s mnogo većom razlikom - kaže trener osječke momčadi, koja je u dvorani Krešimir Ćosić poražena 75:63, a njihov je nedjeljni domaćin na otvaranju sezone tamo prošao puno lošije (94:47). To su ipak brojke koje uoči derbija začelja nisu presudne. Alkar je na svom parketu neka druga momčad, tamošnju atmosferu osjetio je i Kujundžić, koji nije dugo bio na vrućoj sinjskoj klupi.

- Alkar je svoju pobjedu dosada ostvario u jedinoj domaćoj utakmici protiv Zaboka, gdje je u posljednjoj dionici nadoknadio i dvoznamenkasti zaostatak. Igraju brzo, neki sustav određeni ih ne krasi, morat ćemo prije svega itekako paziti na njihovu tranziciju. Razigrali su im se Amerikanci, nosit će ih naravno i tribine. Zahtjevna utakmica, ali vrijeme je da odigramo pravu - kaže Domagoj Kujundžić uoči dvoboja koji ide i u prijenosu na Sportskoj televiziji, a koji zatvara 4. kolo. Njega su u četvrtak otvorili Zadar – Cibona, dok su u petak igrali Dinamo -Split. Radnu subotu imaju Šibenka – Dubrovnik, Zabok – Dubrava i Cedevita Junior – Kvarner 2010.