GOJKO MITIĆ
16.10.2024., 14:23
FAVBET PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri ne znaju za pobjedu u prvenstvu, a sad idu na noge nemilosrdnom prvaku

Tek su odigrana tri kola FAVBET Premijer lige košarkaša, a Vrijednosnoce Osijek nalaze se na poziciji koju u konačnici svi žele izbjeći. Brokeri su trenutno na začelju elitnog razreda, ne znaju još za pobjedu, a istu sudbinu s njima dijele još i Dubrovčani, koji su ispred zahvaljujući nešto boljoj koš-razlici.

Više koncentracije

Ona osječka je zabrinjavajuća, okruglih -50. Znači, dosadašnji prosjek zaostatka u odnosu prema protivniku iznosi 16,6 poena, što svakako nije podatak koji ohrabruje za dalje. Počelo je s minus 25 protiv Cedevite Junior, nastavilo se kod kuće kontra Šibenke (-11), a posljednji poraz upisan je ponovo u metropoli kod Dinama (-14).

- U posljednjoj utakmici obrana je izgledala nešto bolje, ali ne do kraja. Na poluvremenu smo inkasirali 33 poena, što je ipak pomak u odnosu prema dva prethodna dvoboja, koja su praktički već bila odlučena nakon 20 minuta igre. Cedevita nam je zabila 49, a Šibenka u našoj dvorani čak 53. Problem je što nismo tu razinu držali do kraja. Protiv Dinama smo sve ono što je bilo dobro u tom segmentu pokvarili u posljednjoj dionici. Ispada da je trud bio uzaludan, domaćin nam je ubacio 27 poena i prelomio utakmicu u svoju korist. Znamo što moramo popraviti, defenzivna koncentracija ne smije ovako pucati, suparnik kvalitete Dinama to je odmah kaznio. Nismo bili ni u napadačkom ritmu, ali neke brzoplete odluke i promašeni ziceri limitirali su nas na 65 poena - kaže trener VROS-a, koji je u Zagrebu odigrao prvu od tri utakmice u nizu. Nije baš idealno ako se želi prekinuti negativna serija, a Osječani su dosada rado viđeni gosti.

OSTALI PREKO PRODUŽENOG VIKENDA

Zadarski dvoboj otvara 4. kolo FAVBET Premijer lige, a preostalih pet susreta igrat će se u danima produženog vikenda. Subotnji parovi su Kvarner 2010 - Zabok, Dubrovnik - Cedevita Junior, a dan kasnije na parket će Dubrava - Alkar i Cibona - Dinamo-Zagreb. Kolo u ponedjeljak zatvaraju Split - Šibenik.

Nema straha

Prema rasporedu, u 4. kolu ponovo se trebalo igrati i Maloj dvorani Gradski vrt, gdje je trebao gostovati Zadar. Ipak, došlo je do zamjene domaćinstva na zahtjev suparnika, pa će se prva utakmica četvrte runde odigrati sutra od 18 sati u Dvorani Krešimir Ćosić. Jasno da je u njoj domaćin apsolutni favorit. Lider prvenstva dosada je u sve tri utakmice deklasirao svoje protivnike. Redom, parket su uvjerljivo poraženi napustili Alkar (94:47), Zabok (54:85) i Dubrava (101:72). Momčad Danijela Jusupa ima najbolju obranu lige (primili 173 poena, jedini ispod 200 trenutno) i drugi napad (280, tri poena više ubacila je samo Cibona).

- Dosadašnji učinak Zadrana u ligi je impresivan, ali to nas ne smije zastrašiti. Jasno da idemo svjesni trenutnog i objektivnog stanja stvari u razlici u kvaliteti, ali nama je nužno pokazati da idemo dizati našu formu i izdanja, koja moraju biti bolja od ovih dosadašnjih. Utakmica u kojoj se nema što izgubiti, ali nitko nam ne brani da se pokažemo u boljem svjetlu nego dosada - objektivan je trener osječkih košarkaša, Domagoj Kujundžić. Jasno da dolazak k prvaku u trenutnoj situaciji nije baš najpoželjniji, ali iz ove se kože ne može, Brokeri će morati i protiv favorita tražiti način da poprave svoja izdanja, jer već za devet dana slijedi puno važnije gostovanje, ono kod sinjskog Alkara.

   
      Standings provided by Sofascore