Zagreb, 05.09.2024 - Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića, održana u Areni Zagreb na njegov 60. rođendan. Na slici foto HINA/ Damir SENČAR/ ds
HINA/DAMIR SENČAR
14.10.2024., 18:27
NEZABORAVNI KOŠARKAŠKI MOZART

Premijera filma o Draženu 22. listopada u Šibeniku

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma "Dražen" održat će se u ponedjeljak, 22. listopada u 20 sati u Cinestar kinu u centru Dalmare u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma. Film redatelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera tako će premijerno biti prikazan na Draženov rođendan u njegovu rodnom gradu, a publika će nekoliko dana poslije u Zagrebu (28. listopada, Cinestar, Arena Centar) također uživati u jedinstvenom događaju uz posebne goste na projekciji.

Ovaj dugo iščekivani film, koji prati život i karijeru jednog od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, u domaća će kina stići 31. listopada.

Film "Dražen", snimljen u čast 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića, donosi fascinantnu priču o "košarkaškom Mozartu", koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Europu nego i SAD. Film je sniman, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, što dodatno pridonosi emotivnoj snazi priče.