13.10.2024., 18:33
FAVBET PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri još čekaju prvu prvenstvenu pobjedu, nisu mogli ništa ni u Zagrebu

Rezultatski nema još pozitivnog pomaka kod košarkaša Vrijednosnica Osijek, koji su doživjeli i treći uzastopni poraz u FAVBET Premijer ligi. Gostovanje kod Dinamo-Zagreba svakako ne spada u red idealnih za vađenje i popravak dojma, ali u metropoli su Brokeri tri četvrtine, uz sve probleme na parketu, izgledali kao momčad koja bi se mogla ravnopravno nositi do samog kraja.

Na kraju to je ostao samo privid, gosti su u posljednjoj četvrtini ostali bez koncentracije, kobnija je opet ponovo bila u obrambenom dijelu, iako je defenziva pola sata djelovala dosta solidno. Dinamo je u trećoj četvrtini imao 50:39, ali serijom 10:2 Osječani su se vratili u igru. No nisu ostali na tom pozitivnom valu. Zagrepčani potom ubrzo odgovaraju sa 15:0 i odvode utakmicu u za njih mirne vode. Gosti nisu imali snage ni rješenja za novi povratak i poraz je bio neizbježan. Završilo je 79:65 (15:15, 18:16, 19:18, 27:16).

- Mogli smo biti zadovoljni s prvih 20 minuta. Obrana je bila bolja nego u prethodna dva dvoboja, primili smo 33 poena. Istina, zabili smo dva manje, ali bili smo u egalu, koji smo namjeravali održavati i u nastavku. Imali smo odgovor na prvu seriju protivnika, vratili smo se uoči posljednjih deset minuta, ali nakon tih 67:51 nije bilo više povratka - kaže Robert Kujundžić, koji je sa 14 poena bio najefikasniji u redovima Brokera. Jedan manje dodao je Tchoukuiegno, koji je imao sedam asistencija, a Budimir je zabio 12 uz sedam skokova. Još su igrali: Rebić 5, Grantsaan 5, Vladović 7, Martinović, S. Kujundžić, Šiško 1, Štebih, Bjelanović 1 i Primorac 6. Kod domaćina, predvodio je Filip Kraljević sa 19 poena i 12 skokova.

U sljedećem kolu VROS i Zadar zamijenili su domaćinstva, susret 4. runde igra se kod prvaka u četvrtak.