FACEBOOK
11.10.2024., 14:25
KOŠARKAŠI ĐAKOVA NOVI SU PRVOLIGAŠI

Ove subote domaća premijera, do kraja je cilj - osigurati ostanak

Kao i prošle sezone, Regija Istok će imati dva predstavnika u Prvoj hrvatskoj ligi košarkaša. Dok je Marsonia igrala lani svoju debitantsku sezonu, za nju je sada spreman i KK Đakovo. Momčad Gorana Gunjevića je taj status izborila proljetos. Prvo je osvojila Drugu ligu Istok, a potom se kroz kvalifikacije zasluženo dokopala drugog po snazi hrvatskog košarkaškog razreda.

Debi u njemu je ove subote na domaćem parketu, a u goste stižu Kruno Simon i njegovi Samoborci. Prije prve utakmice u klubu imaju jasno zacrtani cilj.

- Primarno je zadržati status, ne plesati samo jedno ljeto u ovom društvu. Bit će ovo poprilično izjednačena liga, u kojoj, za razliku od prethodne sezone, nema izrazitih favorita, kao što je to bio Kvarner 2010 i Vrijednosnice Osijek, koje su na kraju ostvarile elitnu promociju, smatra trener đakovačkih košarkaša, koji u svom rosteru nema previše promjena u odnosu prema prethodnom ciklusu.

- Otišli su nam Franko Jurić i Filip Škrinjarić. Novi u svlačionici je Martin Vedriš, koji je stigao iz Podravca, a pokriva pozicije 2 i 3. Za one pak bekovske, konkurira povratnik Neven Čupić. Ostatak je isti - ukratko secira promjene Gunjević. Đakovčani nisu bez službenih dvoboja ove sezone. Prvi je odigran prije pet dana, u sklopu 2. kruga Kupa Krešimira Ćosića za Regiju Istok.

- Dobili smo u gostima 67:62, za desetak dana nas čeka finalni okršaj s Marsonijom. Uz taj dvoboj odigrali smo i nekoliko prijateljskih provjera, bili smo i domaćini međunarodnog turnira, stoga spremni dočekujemo start prvenstva - naglašava trener Đakova.

U subotu, od 19 sati, na premijeru u Nastavno-sportsku dvoranu stiže Samobor. To je momčad koja je u prošloj sezoni igrala u doigravanju, bit će to, nema sumnje, odmah jedan od najtežih ispita.

- Ne treba trošiti riječi o Simonu, a ima tu još igrača s premijerligaškim iskustvom, kao što su Rađa, Škara, Šuvak i još neki. Mi smo novi u ovoj konkurenciji, morat ćemo se što brže i bolje priviknuti na igranje u njoj. Najvažnije je da smo dobro odradili pripreme, a sada jedva čekamo da krene - kaže Gunjević, koji će u bitku za prvoligaške bodove krenuti sa 15 ili možda kojim igračem više. Postoji mogućnost da se do prvog podbacivanja odradi možda i jedan međunarodni transfer, a ako se to ne dogodi, boje Đakova u Prvoj ligi branit će sigurno ovi igrači. To su Stjepan Hajduković, Blaž Vojedilov, Antun Hrkač, Neven Čupić, Martin Vedriš, Matej Blažević, Matej Češkić, Miron Češkić, Petar Kozić, Dino Radoš, Jakov Marjanović, Domagoj Davidović, Niko Letica, Matija Letica i Marin Šakota.

   
      Standings provided by Sofascore