GOJKO MITIĆ
11.10.2024., 14:24
FAVBET PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Krajnje je vrijeme za ratnički pristup Brokera

Ide uvodni dio nove sezone FAVBET Premijer lige, a košarkaši s Drave trenutno su među tri momčadi koje još ne znaju za pobjedu nakon dva odigrana kola. Nema još naravno razloga za zabrinutost, ali treba reći da su Vrijednosnice Osijek dosad odigrale ispod razine koju zahtijeva elitno natjecanje. Doživjeli su Brokeri dva poraza, nakon premijere kod Cedevite Junior (95:70) uslijedio je i domaći poraz od Šibenke (78:89). On nije izražen rezultatski uvjerljivo kao onaj zagrebački, ali taj je dvoboj pokazao poprilične slabosti s kojima se trener Domagoj Kujundžić i njegovi igrači trenutno moraju nositi, ali i što je prije moguće popraviti.

Ono što naravno prvo bode u oči je veliki broj primljenih poena, da budemo precizniji - 92 u prosjeku. Uzorak jest malen, ali ipak šalje upozorenje za dalje.

- Nije tijekom priprema izgledalo da bi to mogao biti problem kada krene sezona. Prva poluvremena u oba su dvoboja bila loša, inkasirali smo više od 50 poena, što je naravno na kraju vodilo i u poraz. Drugo poluvrijeme protiv Šibenke smo se malo trgnuli, stabilizirali, smanjili zaostatak koji je iznosio i više od 20 razlike. Ali bilo je kasno, pristup u otvaranju uz obranu koju smo prikazali bilo je poslije nemoguće nadoknaditi. Iako je prvenstvo tek krenulo, jasno je što nam je činiti ako se uskoro ne želimo dovesti u probleme. Nije ništa još tragično, ali ovo je svakako upozorenje na koje moramo što kvalitetnije odgovoriti - smatra trener Domagoj Kujundžić, koji će očito morati što prije usaditi dosta ratničkog duha u svoju svlačionicu.

Jesu li neki pomaci prisutni saznat ćemo već u subotu navečer, od 20.30, kada Brokeri gostuju ponovo u metropoli, ovaj put u SD-u Dubrava. Protivnik je Dinamo-Zagreb, koji se nakon početnih domaćih i euro FIBA poraza trgnuo te je prije sedam dana upisao i prvu pobjedu u gostima baš u gradskom obračunu kod Dubrave. Osječani su na prethodnim susretima oružje položili vrlo brzo, valjda će protiv Dinama biti drukčije. Osim ogleda u Dubravi, u subotu se u sklopu 3. kola još sastaju Alkar – Zabok i Šibenka – Cibona. Dan poslije igraju Dubrovnik – Kvarner 2010, a u ponedjeljak rundu zatvaraju Cedevita Junior – Split i Zadar – Dubrava.

   
      Standings provided by Sofascore