GOJKO MITIĆ
6.10.2024., 18:06
FAVBET PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri smjesta moraju popraviti pristup u obrani

Prvo ime bio je Filip Vujičić, koji je haklerski, jedan na jedan, uništio obranu VROS-a

Bila je to domaća premijera kojom su na kraju nezadovoljni bili samo – domaćini. Navijači, koji su nakon 29 mjeseci dočekali elitnu utakmicu hrvatskog razreda i za koju su lijepo popunili malu centralnu tribinu (300), i košarkaši s Drave, koji se nisu proslavili tamo gdje trebaju, na parketu. Naravno, uvijek ima i zadovoljnih, a to su Šibenčani, koji su očitali pravu lekciju Vrijednosnicama Osijek, posebno u prvom poluvremenu utakmice 2. kola FAVBET Premijer lige.

Stigli su gosti u Gradski vrt bez čak tri igrača, ali, na žalost Osječana, u toj skupini nisu bili Filip Vujičić, Martin Junaković i Juraj Pleadin. Taj tercet nosio je momčad do pobjede i bodova, koji su zasluženo otišli u Baldekin. Svaki od njih imao je zapaženu dionicu, koje su u pravilu ubijale domaćinu svaku nadu u preokret i pozitivan ishod.

Svakako, prvo ime bio je Vujičić, koji je haklerski, jedan na jedan, uništio obranu VROS-a. U prvom poluvremenu zabio je 20 poena, na kraju se zaustavio na šest više, a dodao je šest skokova i pet asistencija. U prvom dijelu on i Junaković bili su nezaustavljivi. Play gostiju zabio je osam od 11 uvodnih poena, a njih dvojica na odmoru su imala dva poena više od osječke momčadi. No to što su domaćini zabili 30 još se može podnijeti, ali 53 primljena poena, čak 31 u prvih deset minuta, to je nedopustivo za ovaj rang natjecanja.

Kada su Vrijednosnice nakon odmora krenule u seriju 8-0, pojavila se nada da bi utakmica možda mogla dobiti na naizvjesnosti. Šibenka nije zabila gotovo četiri minute, a onda je Pleadin pogodio tricu. Do kraja četvrtine pogodio je još tri (skupio i 11 skokova) i priči je bio kraj. VROS se nije predavao, do kraja je smanjio razliku, ali loš dojam je ostao.

- Nismo bili koncentrirani prvo poluvrijeme, suparnik nas je maksimalno iskažnjavao i totalno nadigrao. Pametno su igrali, kada smo se malo dignuli u nastavku, nisu nam dopuštali da se previše približimo i da ih ugrozimo. Znali smo odakle će nam dolaziti najveća opasnost, ali defenzivno smo zakazali - priznaje trener Domagoj Kujundžić.

U redovima njegove momčad četvorka je imala dvoznamenkasti broj poena, ali krivac za poraz u prvih domaćih (kao i gostujućih kod Cedevite Junior) 40 minuta loša je obrambena reakcija, koja se mora popraviti što je prije moguće. Inače neće biti dobro.

   
      Standings provided by Sofascore