BRUNO JOBST
2.10.2024., 17:53
PORAZ NIJE IZAZVAO PANIKU

Trener Brokera: Izdanje od prošle subote neće se i ne smije ponoviti

Bliži se domaća premijera Brokera, vjeruju da će biti bolji nego na otvaranju prvenstva

Želja je postojala, ali brzo se ugasila na povratničkoj premijerligaškoj premijeri. Nakon dvije sezone igranja u Prvoj ligi košarkaši Vrijednosnica Osijek nestrpljivo su iščekivali povratak na elitne parkete. Ždrijeb je htio da se sezona otvori u dvorani koja nosi ime našeg legendarnog košarkaša.

No Brokeri u KC-u "Dražen Petrović" nisu iskazali razinu koja se od njih očekivala. Dobro, nije se očekivalo da uzmu mjeru domaćinu, Cedevita Junior ipak je konstantno dio našeg najboljeg klupskog kvarteta. Nažalost, palo se bez ispaljenog metka. Zagrepčani su brzo odveli utakmicu u željeni tijek, koji sastav Domagoja Kujundžića ni jednog trenutka nije mogao promijeniti.

- Nekako je to još izgledalo u prvoj četvrtini, ali nakon što smo u pet minuta druge dionice imali samo jedan ubačaj, jasno da smo se doveli u situaciju iz koje više nije bilo izlaza. Bili smo loši, nismo realizirali čiste kontre, gubili smo lopte, darivali protivnika laganim poenima. Kažnjavali su svaku našu pogrešku. Ono što me posebno naljutilo jet što nismo imali dozu agresivnosti, koja je nužna ako se želiš suprotstaviti objektivnom favoritu. Nije ugodno što smo na premijeri zaostali čak 25 poena, jest previše, ali, realno, nismo bili na razini da se nosimo s raspoloženim domaćinom - priznaje trener Kujundžić, svjestan da ponavljanje takvih izdanja nikako nije poželjno.

- Prva je utakmica, ne treba sada praviti paniku i nešto pretjerano kritizirati. Svjesni smo da nismo odigrali dobru utakmicu, ali svaka sljedeća je prigoda da se pokažemo u boljim izdanjima. To što nismo na željenoj razini, ima objektivne razloge. Kompletirali smo se desetak dana prije prve utakmice u sezoni. Posljednji je stigao Kanađanin Tchoukuiegno, koji je odmah bačen u vatru, a doza prilagodbe ipak je nužna. Neki igrači bili su izvan stroja, vidjelo se i u Zagrebu da su izvan ritma. Ovo je tek početak, koji nije bio dobar, ali vjerujem da možemo i moramo bolje - naglašava trener košarkaša s Drave, koji odrađuju završne pripreme za prvo domaćinstvo sezone. U goste stiže Šibenka, koja se pojačala u ljetnom prijelaznom roku, ali koja nije odmah na premijeri ostvarila željeni rezultat.

- Izgubili su na Baldekinu od Dubrave, što je još jedan pokazatelj da će ove sezone biti svakakvih rezultata, ugodnih i neugodnih iznenađenja, kako za koga. Šibenčani su se osnažili, stigao je Junaković, podebljali su centarsku liniju, a prva utakmica pokazala je da su vratili i publiku. Igrali su pred punim tribinama, bilo bi lijepo da i u našoj dvorani za dva dana bude lijep posjet. Svi smo se zaželjeli premijerligaške košarke, a naša želja je da i što prije na konto stavimo i prvu pobjedu - priželjkuje trener VROS-a, Domagoj Kujundžić. 

KASNIJI SUBOTNJI TERMIN

Nakon dvije i pol godine FAVBET Premijer liga ponovo je u našem gradu. Dvoboj drugog kola VROS-a i Šibenke igra se u subotu u kasnijem terminu od uobičajenog, početak je u 19.30. Inače, 2. kolo se otvara već u petak trima dvobojima: Split - Dubrovnik, Zabok - Zadar i Cibona - Cedevita Junior. U subotu još igraju Kvarner 2010 i Alkar, a rundu dan poslije zatvaraju Dubrava i Dinamo-Zagreb.