KKVROS
29.9.2024., 18:30
FAVBET PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Brokeri se nisu iskazali na povratničkoj premijeri

Već prva utakmica pokazala je da povratnička sezona neće biti lagana za košarkaše s Drave. U 1. kolu FAVBET Premijer lige Vrijednosnice Osijek uvjerljivo su poražene u Zagrebu. Jest, Cedevita Junior bila je favorit, ali očekivalo se da će gosti ipak pružiti nešto kvalitetniji otpor.

On je bio na parketu vidljiv tek prvu četvrtinu, u kojoj su Brokeri držali rezultatski priključak. Nakon deset minuta bili su samo tri poena u zaostatku (22:19), a onda se u pet minuta druge četvrtine sve (pre)brzo raspalo. Domaćin je napravio seriju 9:0, otišao na dvoznamenkastu razliku, koja je bila konstantna do kraja utakmice. Gosti su bili bez pravog defenzivnog pristupa, dopustili su protivniku da ih pretrči, nadigra i napuni im koš do vrha. Na poluvremenu je 49:33, a u 24. minuti je čak 64:36. Tada je, srećom, trener Cedevite Junior Dino Repeša odlučio minutažu dati svojim mladim snagama s klupe, pa razlika više nije rasla, a na kraju je zaostatak VROS-a iznosio 25 poena. Puno za premijeru, ali kažu da je nekad svaki početak težak…

- Upozoravali smo u najavi na ekipu Cedevite Junior i njihovu tranziciju. Međutim, pretrčali su nas, što smo pokušali zaustaviti, ali nismo uspjeli. Individualne pogreške koje smo radili koštale su nas ovako velikog poraza. Mislim da je ovo dobra škola, da se malo otrijeznimo i shvatimo da smo ove godine u višem rangu te da moramo pokazati bolju igru na parketu, kako bismo se borili s ekipama iz ovog društva - jasan je trener Kujundžić, koji naravno nije mogao biti zadovoljan izdanjem svoje momčadi u KC Dražen Petrović. Dobro, ne treba (još) biti ni prestrog, ovo je ipak prvih 40 minuta sezone, u kojoj ima odigrati još 32 prvenstvene utakmice za bodove.