KKVROS
19.9.2024., 07:00
MAĐARSKI PRIPREMNI TJEDAN

Brokeri: Debitirao novi play, i to u jako dobrom izdanju, snažan dojam s Ratgeber Akademije

Završne testove uoči starta nove sezone košarkaši osječkog premijerligaša odrađuju kod naših sjevernih susjeda. Vrijednosnice Osijek ovoga će tjedna odigrati čak tri utakmice u Mađarskoj.

Jedna je već arhivirana, momčad Domagoja Kujundžića gostovala je u Pečuhu, gdje je nakon neizvjesne završnice poražena od Ratgeber Akademije. Domaćin je pogodio sa sirenom za pobjedu 86:85 (24:31, 26:19, 17:20, 19:15), te je tako uzvratio za poraz u Maloj dvorani Gradski vrt, gdje je nedavno također bilo neizvjesno, a završilo je pobjedom Osječana (66:63).

Iako su sada svi igrači na broju, nisu Brokeri u Pečuhu zaigrali sa svim raspoloživim snagama. Ozljede su u "civilu" ostavile Roberta Kujundžića i Brunu Rebića, a Filip Bjelanović je nakon upozoravajuće epizode prošlog vikenda dobio malu minutažu, tek toliko da najavi povratak u puni proces. Zato je prvi put u plavom dresu s brojem 3 na leđima nastupio Blondeau Tchoukuiegno, kanadski playmaker, koji je prije ovog dvoboja odradio tek jedan zajednički trening s novim suigračima. Ako je suditi po prvom učinku, privikavanje na novu sredinu ide u dobrom smjeru. Bio je prvi strijelac dvoboja (23), već je pohvatao neke konce i mogao bi puni doprinos dati već na otvaranju FAVBET Premijer lige, za devet dana u Zagrebu.

- Stigao je tek prošlog petka, jasno da nije konkurirao za nastup na turniru kojem smo bili domaćini, ali četiri dana poslije je zaigrao i ostavio dobar prvi dojam. Dobar je šuter, asistencija mu nije strana, tako da vjerujem kako bi trebao biti pojačanje. Naravno, ovo je tek prva utakmica, ali vidi se da je riječ o dobrom igraču - kaže trener osječke momčadi. Osim Blondeaua dobar učinak imali su još Šiško (17) i Vladović, a još su igrali: Flanjak, Šipka, Grantsaan 8, S. Kujundžić 3, Budimir 7, Bjelanović 1 i Primorac 11.

Isti igrači danas putuju u Paks, gdje je na programu dvodnevni turnir. Uz domaći Atemorum SE (osvojili turnir u Osijeku prije pet dana) i VROS, sudionici su Szeged i PVSK iz Pečuha. Hrvatskog premijerligaša čekaju posljednje dvije prijateljske provjere. Ovog su ljeta Vrijednosnice Osijek češće igrale u Mađarskoj nego kod kuće, a prigodom gostovanja kod "akademičara" u Pečuhu uvjerili su se u kakvim uvjetima igraju i treniraju naši susjedi.

- Igrali smo u objektu kojeg se ne bi postidjeli europski košarkaški velikani. Naime, Ratgeber Akademia posjeduje cijeli jedan kompleks, u kojem je vlastita multifunkcionalna dvorana sa šest košarkaških terena za treninge i jednim glavnim za utakmice. Prateća infrastruktura je također na razini, saune, teretane, internat za smještaj i školovanje djece, cafe-bar, restoran. Imaju zgradu u kojoj je centar za rehabilitaciju i oporavak igrača, vlastiti vozni park s velikim autobusom, minibusom, tri kombija, klupskim automobilima... Imaju sjajne uvjete, budžet, stoga se možemo tješiti da, s obzirom na te razlike, zapravo postižemo predobre rezultate - rekao je između dva odlaska u Mađarsku direktor Renato Martinko.