KKVROS
15.9.2024., 16:35
NAKON KOŠARKAŠKOG TURNIRA

Brokeri kompletni od ovog tjedna, Bjelanoviću stanje dobro, ali mora biti oprezan

Osječki košarkaši uigravaju se pred novu sezonu, a dvije utakmice odigrali su Brokeri u sklopu turnira kojeg su i sami organizirali. Na turniru pod nazivom "Holding Vrijednosnice Osijek 2024." nastupili su još i klubovi elitnih razreda iz Mađarske, Bosne i Hercegovine te Austrije.

Dvodnevni program donio je četiri zanimljiva ogleda, a onaj završni, finalni, igrali su VROS i Atomeromu SE iz Paksa. Mađari su na kraju i uvjerljivi pobjednici, što je bilo i očekivano, jer riječ je o momčadi koja u svojim redovima ima čak četiri Amerikanca (iskazao se Chandler) te solidne domaće igrače, od kojih neki imaju i status reprezentativaca. U polufinalu su se bez problema obračunali s tuzlanskom Slobodom (73:60), a da su najbolji trenutno u ovom kvartetu potvrdili su protiv Osječana, koje su svladali vrlo uvjerljivo (104:83). Dan prije Vrijednosnice Osijek su u neizvjesnom dvoboju ipak dobile BBC Nord Dragonz (65:63), a Austrijanci su imali i posljednji šut za pobjedu. Do nje nisu uspjeli doći ni u srazu za 3. mjesto, Tuzlaci su ga osvojili pobjedom 79:73.

- Dobar turnir, za nas dvije kvalitetne utakmice, u kojima je pak vidljivo da treba još vremena da stvari posložimo na željeni način. No bilo je dobrih dionica, Austrijance smo svladali nakon izjednačene borbe, a protiv Atomeromua smo se dobro nosili neko vrijeme, ali je na kraju presudila njihova kvaliteta. Imaju jako dobre strance, osvojili su turnir zasluženo, a mi smo pak iskoristili prigodu i dali minutažu svim igračima na raspolaganju - kaže kapetan Veljko Budimir, koji je u finalu bio i u ulozi trenera, zajedno sa Stankom Kujundžićem. Njegov otac, Domagoj, morao je vikend provesti u Zagrebu, na obveznom trenerskom seminaru HKS-a.

Nisu Osječani u srazu s ekipom iz Paksa nastupili u trenutno najboljem sastavu. Finale je propustio Filip Bjelanović, koji je pred kraj polufinalnog ogleda s Austrijancima (iz Nord Dragonza je i stigao među brokere prije sedam mjeseci) zabrinuo sve koji su bili u dvorani. Nakon što je napustio igru, naglo mu je pozlilo, nakratko je i ostao bez svijesti, ali brza reakcija hitne pomoći stabilizirala je stanje. Nakon pretraga pokazalo se da na sreću nije bilo ozbiljnijih tegoba (dehidracija, nizak tlak), ali ipak nije bilo neopasno i upozorenje je za dalje. Filip je iste večeri napustio bolnicu, bodrio je momčad s tribina, a početkom tjedna trebao bi se polako ponovo vratiti i trenažnim obvezama.

Novu provjeru Vrijednosnice Osijek imaju već u utorak, kada gostuju u Pečuhu, NKA Ratgeber Akademija, s kojom su nedavno odmjerili snage u Gradskom vrtu (pobjeda 66:63). U toj bi utakmici prve minute u osječkom dresu mogao odigrati i Kanađanin Blondeau Tchoukuiegno, koji je prije tri dana stigao u sredinu gdje će odraditi svoj prvi profesionalni angažman.