KK VROS
10.9.2024., 18:12
KOMPLETIRAJU REDOVE

Brokeri: Čeka se oporavak Rebića i dolazak nove akvizicije, Blondeaua Tchoukuiegnoa

Zaredale su se prijateljske provjere, što je i razumljivo s obzirom na to da se bliži početak nove košarkaške sezone. Ima još tri tjedna za tesanje forme, a svoju petu provjeru iza sebe su ostavile Vrijednosnice Osijek. Brokeri su gostovali u Tuzli, gdje je na kraju domaća Sloboda završila u plusu od sedam poena (74:67).

Naravno da rezultat u dvorani Mejdan nije bio u prvom planu. Iako nekompletni, Brokeri su držali priključak, ali u završnici posljednje dionice Tuzlaci su ipak bili prisebniji. U osječkim redovima najviše je zabio Bjelanović (21), dvoznamenkasti su još bili R. Kujundžić (13) i Šiško (10).

- Kvalitetna provjera, a ovoga trenutka naša je jedina želja da se ipak što prije kompletiramo. S obzirom na pripremnu fazu, zadovoljan sam onim što smo pokazali u dosadašnjim susretima. Trebalo se malo vratiti u domaći ritam nakon povratka iz Kine. Nismo još odigrali test-utakmicu sa svim raspoloživim kadrom, vjerujem da ćemo se uskoro kompletirati, a onda ćemo i vidjeti na čemu smo - kaže Domagoj Kujundžić, trener premijerligaša s Drave. Od igrača koji su tu od prozivke, najmanje je igrao novopridošli Bruno Rebić. On još uvijek nije potpuno zaliječen. Pokušao je u Kini, ali nije išlo. Preskočio je Tuzlu, prije toga i prošlotjedni okršaj s NKA Pečuhom, ali njegovim tegobama valjda se bliži kraj.

Do kraja je stigla i potraga za novim razigravačem. Najbolji igrač prošle sezone, Makai Ashton, neće i dalje nositi osječki dres, iako je imao ugovor za još jednu sezonu. Iako su mnogi vjerovali u povoljan rasplet i nastavak suradnje, Amerikanac je izabrao neku drugu opciju, a koja god da je, neće je moći realizirati bez pristanka dosadašnjeg kluba, koji je morao ponovo baciti pogled na tržište. Izbor je na kraju pao na Blondeaua Tchoukuiegnoa, koji ima kanadsku putovnicu. Istina, rođen je u Africi (Kamerun), ali se brzo preselio u Montreal. Nakon srednje škole (Montmorency) seli se u SAD, gdje je od 2019. do 2022. igrao na sveučilištu New Hampshire, a posljednje dvije godine proveo je u dresu CBU-a (California Baptist). Posljednje brojke su solidne, u 32 utakmice u prosjeku je zabijao 12 poena, uz tri skoka i asistencije, a na parketu je provodio 31 minutu. Nova akvizicija ima 25 godina, visok je 186 centimetara, a Gradski vrt mu je prva profesionalna postaja u karijeri. Dolazak se očekuju ovih dana, nije isključeno da se predstavi već u petak (ili subotu), kada su Vrijednosnice Osijek domaćini turnira.