KK VROS
5.9.2024., 19:07
BROKERI AKTIVNI

Uspješan prvi domaći test, čeka se Ashtonov nasljednik

Privikavaju se košarkaši s Drave polako na domaću vremensku zonu. Nakon sedmodnevnog boravka u Kini igrači Domagoja Kujundžića ponovo su u okruženju u kojem se i najbolje osjećaju. Uz nastavak realizacije trenažnog procesa odigrali su Brokeri i prvu provjeru na svom parketu. U obnovljenoj (parket, semafor) Maloj dvorani Gradski vrt sparing partner bio je NKA Universitas iz Pečuha. Izjednačeni dvoboj, u kojem je svakom pripalo po poluvrijeme. Domaćin je bolje odradio drugih 20 minuta te je upisao pobjedu 66:63 (12:18, 15:19, 20:16, 19:10). Igrali su:: Martinović 5, Flanjak 5, Grantsaan 12, S. Kujundžić, 3, Vladović 5, Budimir 4, Šiško 16, Štebih, Bjelanović 12 i Primorac 4.

- Igrači su još malo pospani, ova utakmica stigla nam je 48 sati nakon povratka iz Kine. Još se malo privikavamo, vidljiv je umor, a činjenica je da protiv gostiju iz Pečuha nismo zaigrali u kompletnom sastavu. Na poštedi su Rebić i Robert Kujundžić, u iščekivanju smo i nove akvizicije umjesto Ashtona, stoga je ova utakmica poslužila tek da se malo razgibamo nakon dugog puta. Vjerujem da ćemo se ubrzo i kompletirati i da će na raspolaganju biti svi oni igrači s kojima ulazimo u sezonu - kaže trener Domagoj Kujundžić, koji polako i strpljivo slaže mozaik za povratničku sezonu u elitnom razredu.

- Šteta što smo ostali bez igrača koji je bio jedan od nositelja prošle sezone. Dokazao je kvalitetu, odlično se uklopio, ali očito da su ga neke druge ponude nagnale na potez koji je povukao. Šteta, jer sada ipak čekamo novog playmakera, koji se tek treba priviknuti na suigrače, naglašava trener, koji je pokazao visoku razinu fleksibilnosti u slučaju Ashton, koji je na kraju ipak iznevjerio momčad s kojom je napravio priželjkivani rezultatski iskorak. Prve provjere Osječani su odigrali u Kini. Tri utakmice poslužile su svrsi, sada je odigrana i prva na domaćem parketu, a do početka prvenstva (posljednji vikend u rujnu) u planu je odraditi još pet utakmica.

JOŠ JEDAN KUJUNDŽIĆ U SVLAČIONICI

Najčešće prezime u osječkoj svlačionici je Kujundžić. Uz trenera Domagoja, dio nje je i Robert, koji je jedan od nositelja u igri Brokera. No stiglo je i “pojačanje”, a riječ je o Stanku Kujundžiću, koji se stavio pod pasku svoga oca. Protiv Mađara je odigrao prvu utakmicu, na parketu je proveo 25 minuta (po tri poena i skoka). Novopridošli 27-godišnjak pokriva poziciju beka, visok je 191 cm, a posljednjih nekoliko sezona igrao je 3x3 košarku. Prije toga bio je u Splitu i i Ribola Kašteli, a u VROS-u će obnašati dvostruku ulogu. Uz onu igračku, bit će zadužen i za kondicijsku spremu, kako svoju, tako i novih suigrača.

- Ove tri kineske su nam dobro sjele, iako smo prije polaska u Chongqing imali iza sebe tek uvodni tjedan priprema. Košarka tamo ima sjajan tretman, novčano je jaka, stoga je ovo bilo korisno iskustvo. Igrali smo protiv dva kvalitetna kineska kluba, pobjedu smo upisali protiv kvalitetnog ruskog superligaša. Slijede nam sada nove provjere, već u subotu smo u Tuzli, krajem sljedećeg tjedna domaćini smo turnira, a potom ćemo još jedan odraditi u Mađarskoj. I onda kreće borba za bodove. Zadovoljan sam kako se zasada sve odvija, još samo da se što prije kompletiramo - priželjkuje trener KK Vrijednosnice Osijek.