BRUNO JOBST
21.8.2024., 21:43
ŽDRIJEB FAVBET PREMIJERLIGE KOŠARKAŠA

“Brokeri” će povratak u elitu obilježiti kod Cedevite Junior

Nova sezona elitnog hrvatskog razreda košarkaša počinje 27. rujna. Nakon dvije godine u eliti će ponovo biti i jedan predstavnik s istoka Lijepe Naše. Vrijednosnice Osijek vratile su se u društvo u kojem su inače participirale 13 uzastopnih sezona. Nakon što se ispalo, dvije godine se igrala Prva liga, a ovog su proljeća "brokeri" premijerligaški status vratili nakon što su u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija bili bolji od DepoLink Škrljeva. Uz "brokere" novi član FAVBET Premijer lige je i riječki Kvarner 2010, koji je u finalu doigravanja slavljem protiv VROS-a izborio direktan povratak. Preostalih deset momčadi dobro je poznato iz prethodnog ciklusa. To su Zadar, Split, Cibona, Cedevita Junior, Dinamo-Zagreb, Dubrava, Dubrovnik, Šibenka, Zabok i Alkar.

Osijek, 08. 05. 2024., Mala dvorana Gradski vrt, Vrijednosnice Osijek - DepoLink Skrljevo; košarka; doigravanje za Premijer liguSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Ligaški dio sezone bit će dugačak, trajat će čak 33 kola. Parovi prvog i drugog kruga su nakon obavljenog ždrijeba poznati. Treći krug se igra prema obrnutom Berger sustavu, a brojevi se dobivaju prema poretku nakon 22. kola. Utakmice će se igrati od petka do nedjelje, u prva dva kruga ubačene su i dvije srijede.

Ždrijeb je htio da Vrijednosnice Osijek povratak u FAVBET Premijer ligu obilježe u gostima, točnije, u Zagrebu, gdje će protiv Cedevite Junior odigrati susret 1. kola. Ostali parovi su: Split – Kvarner 2010, Dubrovnik – Cibona, Šibenka – Dubrava, Dinamo-Zagreb – Zabok i Zadar – Alkar. Tjedan dana poslije (4. – 6. listopada) napokon će i osječki ljubitelji košarke pogledati toliko iščekivani premijerligaški okršaj. U 2. kolu u Maloj dvorani Gradski vrt na drugoj strani parketa su Šibenčani. Prvi "teškaš" koji stiže u grad na Dravi bit će aktualni prvak Zadar, koji gostuje već u sklopu 4. runde (18. - 20. listopada).

Osijek, 13. 04. 2024., Mala dvorana Gradski vrt, Vrijednosnice Osijek - Samobor, kosarka, prva utakmica, polufinale doigravanja za prvaka, Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

Drugi krug sezone počinje 14. prosinca, a treći 8. ožujka sljedeće godine. Nakon toga će osam prvoplasiranih u doigravanje, posljednji ispada, a pretposljednji, 11. igra dvije izlučne utakmice s drugoplasiranim iz Prve lige. Četvrtfinale play-offa počinje 14. svibnja 2025., kao i polufinalna serija, igrat će se na dvije pobjede, ona finalna iznjedrit će prvaka nakon minimalno tri, a maksimalno pet utakmica. Ona posljednja igrala bi se 14. lipnja. Osim ligaškog dijela, tu je i Kup Krešimira Ćosića. U listopadu počinje razigravanje po regijama, dvoboji osmine finala su 4. prosinca, a završni Final Eight turnir je od 11. do 15. veljače 2025., kada će se dodijeliti i prvi trofej sezone.