Osijek, 03. 12. 2023., Dvorana Gradski vrt; kosarka; Vrijednosnice Osijek - Marsonija (Slavonski Brod); Prva ligaSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
19.8.2024., 07:00
POČETAK PRIPREMA I PROBLEMI

Najboljem igraču "Brokera" ni traga, Makaija Ashtona sad čeka - suspenzija

Odmor je završio, košarkaši Vrijednosnica Osijek krajem prošlog tjedna počeli su aktivnosti za novu sezonu. Trener Domagoj Kujundžić odradio je prozivku, odmah potom i prvi trening u sklopu priprema za nadolazeću sezonu, koja će biti mnogo teža i izazovnija nego prošla. Naime, nakon dvije godine Vrijednosnice Osijek ponovo su u elitnom društvu hrvatske klupske košarke i krajem rujna (Premijer liga starta 28. rujna) počinju ogledi naših najboljih klubova.

Vrijednosnice Osijek započele pripreme za novu sezonukolovoz 2024.FOTO: VROS

Vrijednosnice Osijek započele pripreme za novu sezonu
kolovoz 2024.
FOTO:

VROS

I već prvog dana problem. Na prozivci se nije pojavio igrač koji je trebao. Riječ je Amerikancu Makaiju Ashtonu, košarkašu pod ugovorom s Vrijednosnicama Osijek. Amerikanca koji igra na poziciji beka sad čeka suspenzija, a Klub treba vidjeti kako riješiti taj problem. Ashton je prošlog ljeta stigao u Osijek i u prošloj sezoni bio najbolji igrač "brokera" te jedna od najvažnijih karika Kujundžićeve momčadi u povratničkoj misiji u elitni rang. Njegovo nejavljanje i nedolazak ni za kog u klubu nisu ugodni, ali "brokeri" nastavljaju prema planu.

Opravdano i neopravdano odsutni

Treneru Domagoju Kujundžiću odazvali su se kapetan Veljko Budimir, potom Robert Kujundžić, Kristijan Vladović, Fabian Šiško, Filip Bjelanović, Mladen Primorac, Nikola Martinović, Riko Štebih, Bruno Rebić, Lagio Grantsaan i Fran Grgić, koji je na probi. Na prvom okupljanju nedostajali su Gabrijel Flanjak, Mata Vidaković, Luka Šipka i Stanko Kujundžić, koji su u dogovoru s trenerom u Šibeniku nastupali na završnom turniru ‘Pro 3x3 Tour 2024. Nije bilo ni Makaija Ashtona, kojeg očekuje kazna.

Pred njima je šest tjedana priprema, a u sklopu njih i dalek put. Košarkaši Vrijednosnica Osijek putuju na tjedan dana u Kinu i nastupit će na jednom tamošnjem turniru. Na osječku adresu stigla je ponuda iz Kine, u klubu su malo razmišljali o njoj i prihvatili je, pa će Kujundžićeva momčad od 26. kolovoza do 1. rujna boraviti na Dalekom istoku. Na tom turniru nastupit će dva domaća kluba, ruski Dinamo iz Rostova i Vrijednosnice. Inače, turnir će se igrati u Chongqingu, gradu koji ima status pokrajine (najveća od četiri, ostale tri su Peking, Šangaj i Tianjin), koja ima 32 milijuna stanovnika.

Prije polaska u Kinu “brokeri” će trenirati u dvorani Gradski vrt, a klupsko vodstvo traži igrače koji će osnažiti momčad. Ovog ljeta već je bilo dolazaka, potpisao je Bruno Rebić, kao i Nizozemac Lagio Grantsaan, koji igra na poziciji krilnog centra. No, prema svemu sudeći, moglo bi doći još koje novo lice u svlačionicu osječkog košarkaškog premijerligaša.