EPA
30.7.2024., 20:33
ZAHUKTAVA SE I KOŠARKAŠKI TURNIR

Kanađani u četvrtfinalu, muka Grka

Zahuktava se natjecanje na olimpijskom košarkaškom turniru gdje su, naravno, najveće zvijezde i apsolutni favoriti za zlato - Amerikanci. Teško je vjerovati da netko američke zvijezde može zaustaviti, no olimpijski je turnir, u optjecaju su još dvije medalje, a i čuda se ponekad događaju. Iako, kada je u pitanju košarkaški turnir, teško da je moguće čudo i da zlatne medalje neće staviti oko vrata oni koju su je odavno "rezervirali".

Reprezentacije Kanade i Španjolske ostvarile su pobjede u drugom kolu skupine A na olimpijskom turniru u Lilleu, gdje su Kanađani u utorak sa 93:83 nadigrali Australce, a Španjolci su sa 84:77 bili bolji od Grka.

Kanađane je do druge pobjede, kojom su osigurali plasman u četvrtfinale, predvodio RJ Barrett s 24 poena, a po 16 su ubacili Dillon Brooks i Shai Gilgeous-Alexander. Australske strijelce predvodio je Josh Giddey sa 19 poena.

Španjolska je do prve pobjede na olimpijskom turniru došla ponajviše zahvaljujući Santiju Aldami, koji je ubacio 19 koševa i imao 12 skokova, a 13 poena postigao je veteran Sergio Llull te dodao sedam asistencija. Grcima je ovo drugi poraz zaredom, a nije ga uspio spriječiti ni Giannis Antetokounmpo, koji je ubacio 27 poena uz 11 skokova. Nakon dva kola Kanađani imaju 2-0, a po jednu pobjedu i poraz ostvarili su Australci i Španjolci. Na začelju je Grčka sa 0-2. U posljednjem kolu sastat će se Kanada - Španjolska i Grčka - Australija.

Kasnije u utorak bile su na rasporedu i utakmice 2. kola u skupini B, Japan - Francuska i Brazil - Njemačka.