KK ĐAKOVO
15.7.2024., 20:22
ĐAKOVČANI UŽIVALI U ULIČNOJ KOŠARCI 3x3

Ni visoke temperature nisu mogle pokvariti ugođaj pokraj katedrale

Počelo je prije dva mjeseca u Zadru, a osnovni dio 3x3 prvenstva Hrvatske završio je na istoku Lijepe Naše. Đakovo je bilo deveta postaja Slavonija Open turnira, koji ima i lijepu tradiciju. Već devetu godinu zaredom hakla se i druži na impresivnom prostoru, glavnom gradskom trgu ispred katedrale.

Visoka temperatura u dva dana je i dodatno porasla, na terenu su se vodili zanimljivi i kvalitetni okršaji, nastupilo je 40 ekipa u čak šest kategorija. U onoj najkvalitetnijoj pobjednik je izvadio vizu za završnicu državne smotre u Ninu, koja je na rasporedu 27./28. ovog mjeseca, a najbolji sastav U17 konkurencije izborio je završnicu u Karlovcu, koja će se odigrati krajem kolovoza i prvog dana rujna.

Devet je prijava bilo u seniorskom programu, igralo se prvo u tri grupe, a potom je osam izborilo četvrtfinale. Do naslova je stigao Borik Bjelovar (Fran Jacović, Ivan Rašetina, Stipe Krstanović, Željko Jović) koji je je dobio svih pet dvoboja. U finalu je protivnik bio pobjednik nedavnog 3x3 Pro okupljanja u Donjem Miholjcu, Pharma Classic, koja je sada poražena 21:12.

Kvartet Radnika 3x3 (Fabijan Gužvinec, Jakov Car, Luka Fržović, Petar Filipović) bez poraza je u U17 konkurenciji, gdje su nastupile još četiri ekipe. Pobjednika je odlučio dvoboj sa 3x3=9, koji su dečki iz Radnika riješili sa 21:18 u svoju korist.

No zato su osječko-vinkovački matematičari u dvije godine starijoj konkurenciji bili bez premca. U finalu U19, 3x3=9 (Dino Ramljak, Gabrijel Flanjak, Kristian Senčić, Mata Vidaković) lako su se obračunali s vršnjacima iz BiH, Limarijom Vasilić (21:12). Bez neizvjesnosti bila je i utakmica za primat u U15 konkurenciji, brodski Marsovci (Ante Matanović, Igor Stanković, Jakov Rečić, Luka Kovač) bez problema su izišli nakraj s Krkanima (17:17).

Osam ekipa bilo je u akciji za uzrast do 13 godina, gdje je jedini neporažen ostao VROS 2011. Nanizali su mladi Brokeri pet pobjeda, ona posljednja izborena je protiv Street Hustlers (11:4). Igrale su i djevojke, primat je sa sve tri pobjede uzela MO-SA (Iva Bošnjak, Karla Lasić, Sara Herceg, Šejla Bujak).