RK NEXE
17.10.2024., 07:00
RUKOMETAŠI NEXE-a IZBJEGLI PORAZ U ŠPANJOLSKOJ

Tin Lučin: Kako smo krenuli, možemo biti zadovoljni bodom

Gromovi osvojili svoj prvi bod u grupnoj fazi ovosezonske EHF Europske lige

Dr. Jekyll i mr. Hyde ove sezone stanuju u Našicama, a svoja dva lica pokazali su rukometaši NEXE-a i u španjolskoj Kantabriji, gdje su svoju prvu europsku domaću utakmicu odigrali rukometaši Torrelavege.

Projektil za bod

Znali smo, odnosno znali su u NEXE-u, kako neće biti lako. Potpuno novoj momčadi treba dati vremena. I to je proces u koji su sada ušli i od kojega u NEXE-u ne trebaju odstupiti. Kako god ova sezona, prvenstveno mislimo na nastup u Europskoj ligi, završila, NEXE ima igračku kvalitetu i ona je razlog što je u Torrelavegi izbjegnut poraz. Utakmica je završila bez pobjednika, 32:32. Našičani su se poraza spasili nakon projektila Tina Lučina za izjednačenje i prvi bod u ovogodišnjoj Europskoj ligi, nakon što su tjedan dana prije izgubili od Vojvodine u Našicama. Nije to bio željeni start, ali što je, tu je. U skupini se igraju još četiri kola. Kada gledamo prvo poluvrijeme u Španjolskoj, u kojem su domaći imali šest pogodaka prednosti, kada znamo da su Španjolci vodili u samoj završnici, onda je bod kao kuća. S druge strane, NEXE je stigao do preokreta, bio u prilici potpuno prelomiti susret, ali nije uspio.

- Angažman s naše strane nije bio upitan, ali nije bilo ovaj put dovoljno za pobjedu. Kako je krenulo, možemo biti zadovoljni bodom. Opet, mogli smo i pobijediti. Dosta smo promašivali. Neke odluke sudaca bile su sporne. Imali smo priliku i prelomiti susret. Na kraju je ovo realna podjela bodova. Slijedi Kiel, ako se poslože neke stvari, možemo se protiv svakoga nadati bodovima - rekao je Tin Lučin, uz Luku Moslavca, s osam pogodaka najbolji strijelac NEXE-a u utorak navečer u Torrelavegi.

Bathco BT*32 (14)NEXE*32 (11)FOTO: RK NEXELISTOPAD 2024
RK NEXE

Stižu Duvnjak i Kiel

Lučin napadački pokazuje zašto je i došao u NEXE. Obrana je već stvar uigranosti cijele momčadi. Vesele nova odlična izdanja Luke Moslavca, čini nam se da je još više digao razinu igre u odnosu prema prethodnim sezonama. Uz iskusne Štrleka, Kozinu, Doleneca trebat će još poneko briljantno iznenađenje. Jer sljedećeg utorka u Našicama je pravi praznik rukometa. Premda su u našičkoj dvorani gostovale velike momčadi i klubovi, bivši europski prvaci poput Zagreba, Vardara ili Magdeburga, ili rukometni divovi poput Veszprema, usuđujemo se reći da je Kiel daleko najveća momčad i najveći sportski klub općenito koji je dosada gostovao u Našicama. Kad tomu dodamo da dalje bitnu rolu u njihovim redovima igra jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i jedan od najboljih svjetskih rukometaša 21. stoljeća, Domagoj Duvnjak, onda je spektakl zajamčen. Može li NEXE iznenaditi veliku njemačku momčad, koja zasad u Europskoj ligi, čini nam se, igra taman toliko koliko joj je dovoljno. Plus pet protiv Torrelavege na domaćem terenu, plus četiri na gostovanju u Novom Sadu. Rano je još kalkulirati, ali sljedeće dvije utakmice mogle bi, kako se to popularno govorilo negdje u proljeće 2020., biti ključne. Ne zbog NEXE-a, koji igra dvije utakmice protiv Kiela i objektivno protiv četverostrukog prvaka Europe hrvatski viceprvak nema što izgubiti. Vrijedi pokušati, prvenstveno u Našicama. Jako važne stvari događat će se u susretima Vojvodine i Torrelavege. Ne bi, primjerice, bilo dobro da u oba susreta Vojvodina ostvari pobjedu a da pri tome NEXE, očekivano, izgubi oba susreta od Kiela. To bi značilo već dva kola prije kraja natjecanja u skupinama gubitak bilo kakvih izgleda NEXE-a za plasman u drugi krug. U slučaju dviju pobjeda Torrelevage izgledi NEXE-a i dalje bi postojali, a u slučaju po jedne pobjede momčadi iz Kantabrije odnosno Vojvodine situacija bi i dalje bila potpuno otvorena. No ne smije se NEXE potpuno uljuljati u europski ritam i razmišljati samo o Kielu. Prije toga, u subotu, mora odraditi i utakmicu Premijer lige protiv Čakovca u Našicama.