Rijeka, 05.10 2023 - Tiskovna konferencija HNK Rijeka uoči utakmice s Hajdukom. Konferenciji su nazočili Nediljko Labrović i Željko Sopić (na slici). foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik
13.8.2024., 13:47
Rijeka iznenada smijenila trenera

Željko Sopić nakon otkaza: Odlazim uzdignute glave

Odlukom Uprave HNK Rijeka Željko Sopić više ne obnaša funkciju glavnog trenera Kluba, objavili su na službenoj stranici HNK Rijeka.

Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač Rijeke i dosadašnji pomoćni trener kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman. "Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", navodi se u priopćenju.

Na ovakav naprasni razlaz još malo prije ništa nije ukazivalo, jer je prije nekoliko sati Sopić održao konferenciju za medije uoči odlaska u Švedsku na susret s Elfsborgom. "Presica" je normalno zaključena, a onda je, svega sat vremena kasnije, objavljeno da je Sopić smijenjen.

Željko Sopić osebujna je osoba nogometnog života u Hrvatskoj i to nije nikakva tajna. Bio je takav kao igrač, sad je takav kao trener. Novinari mu možda mogu puno toga spočitati, posebno u odnosu prema njima samima, ali dio je to njegovog stila kojeg ponekad zatomi, ponekad izražava s puno više emocija. No, kad se ugase mikrofoni sa svima je dobar. Može ga se voljeti ili ne, no nogometu i Rijeci bio je posebno posvećen.

– To je odluka predsjednika, a klub je njegov, privatni. Odlazim uzdignute glave, nemam tu posebno nešto komentirati – kazao je Sopić kojem su odluku o otkazu nakon konferencije za medije priopćili Darko Raić Sudar i Antonini Čulina, prvi operativci kluba.

– Što reći nakon svega, stvarno ne znam… Tako je kako je. Mogu se samo zahvaliti svim navijačima i svima u klubu, bilo je to jedno predivno vrijeme. Hvala svima na podršci.