FERIČANCI - Sorta frankovka dominira u vinogorju Feričanci, arhva,snimila Snježana Fridl
SNJEŽANA FRIDL
28.10.2024., 19:00
NOVO PREMIUM VINO

Ruby Vina Belje osvojio zlato u Montrealu

BELI MANASTIR

Na Selection Mondiales des Vins Canada, najvećem vinskom ocjenjivanju u Sjevernoj Americi, koje se održava u Montrealu, Ruby, novo premium vino Belja, među više od 1600 uzoraka vina iz 31 zemlje svijeta osvojio je zlatnu medalju i titulu Najbolje vino iz Hrvatske (Best of Show Croatia).

“Za vino koje smo tek ove godine službeno pustili na tržište to je sjajan rezultat, posebno jer je riječ o iznimno jakoj konkurenciji talijanskih i francuskih proizvođača kojima su SAD i Kanada iznimno zanimljivo tržište", istaknula je Suzana Zovko, direktorica Vina Belje, i dodala: "Naša je vinarija je poznata po graševini koja je osvojila velik broj značajnih svjetskih priznanja za kvalitetu pa nas posebno vesele nagrade za crna vina, za koja se Baranja pokazala idealnim terroirom."

BELI MANASTIRNa Selection Mondiales des Vins Canada, najvećem vinskom ocjenjivanju u Sjevernoj Americi, koje se održava u Montrealu, Ruby, novo premium vino Belja, među više od 1600 uzoraka vina iz 31 zemlje svijeta osvojio je zlatnu medalju i titulu Najbolje vino iz Hrvatske (Best of Show Croatia).
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Marijana Škiljo, enologinja Vina Belje, kaže da je Ruby prvo vino ove vrste proizvedeno u podrumu Belja: "Riječ je o kombinaciji izborne berbe frankovke i merlota, u kojoj frankovka ima dominantan udio. Izborna berba 2021. u kojoj smo frankovku brali krajem listopada, a merlot sredinom studenoga, dala nam grožđe sjajnog potencijala pa smo se odlučili za stvaranje ove premium poluslatke kupaže iz kategorije predikatnih vina."

Ruby se odlično slaže uz čokoladu i čokoladne deserte, navode iz Belja.