Vukovar...28.10.2024.Članovi Vlade demokratskog jedinstva - Franjo Gregurić, Mate Granić, Luka Bebić, Bosiljko Mišetić, Ivan Jarnjak, Dražen Budiša, Gordan Radin, Josip Kardum i Stjepan Adanić u posjeti Vukovaru; položili vijence i upalili svijeće na Memorijalnom groblu žrtava Domovinskog rata, te se susreli s potpredsjednikom Hrvatskog sabora i gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom;

Članovi Vlade demokratskog jedinstva - Franjo Gregurić, Mate Granić, Luka Bebić, Bosiljko Mišetić, Ivan Jarnjak, Dražen Budiša, Gordan Radin, Josip Kardum i Stjepan Adanić 

28.10.2024., 20:57
ČLANOVI VLADE DEMOKRATSKOG JEDINSTVA U GRADU HEROJU

Počast žrtvama obrane Vukovara

Članovi Vlade demokratskog jedinstva RH (1991.-1992.) posjetili su u ponedjeljak Vukovar, odali su počast poginulima u obrani grada tijekom velikosrpske agresije 1991., obišli su i spomen-mjesta iz Domovinskog rata, uz poruku da se nikada ne ponovi ono što se 1991. dogodilo Vukovaru.

“Došli smo kako bismo se poklonili onima koji su pridonijeli slobodi grada koji je pretrpio ogromna razaranja u Domovinskom ratu. U ona vremena doista se nije moglo učiniti više. Kao član te vlade znam da je činjeno i više nego što je bilo moguće”, izjavio je bivši ministar pravosuđa i uprave Bosiljko Mišetić. Naglasio je kako je ubojstvom Vukovara 1991., njegovih stanovnika, branitelja i civila, Hrvatska doživjela katarzu i cijela se Hrvatska “vukovarizirala”, te ostvarila pobjedu u Domovinskom ratu.

Počast stradalima odali su i nekadašnji članovi Vlade demokratskog jedinstva, Franjo Gregurić, Mate Granić, Luka Bebić, Ivan Jarnjak, Dražen Budiša, Gordan Radin, Josip Kardum i Stjepan Adanić.

U spomen na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu članovi Vlade demokratskog jedinstva položili su vijence i zapalili svijeće i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zajedno s potpredsjednikom Hrvatskog sabora i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Obišli su i Spomen-dom Ovčaru, Memorijalni centar Domovinskog rata te memorijalni dio vukovarske ratne bolnice. Obišli su i Vukovarski vodotoranj te položili cvijeće kod spomen-biste generala Blage Zadre na Trpinjskoj cesti.

Vlada demokratskog jedinstva RH treći je saziv Vlade Republike Hrvatske u razdoblju od 17. srpnja 1991. do 12. kolovoza 1992. Predsjednik Vlade bio je Franjo Gregurić, a u njoj su, uz vladajuću Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), bili i predstavnici još nekoliko parlamentarnih stranaka.