autobus, u autobusuilustracijalistopad 2024.
PEXELS
28.10.2024., 16:38
NEMA OSNOVE

Odbijena žalba Slavonija busa

SLAVONSKI BROD

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave žalbu Slavonija busa iz Novog Grada na odluku Grada Slavonskog Broda da kao povoljniju odabere ponudu Terzić busa za komunalni linijski prijevoz putnika na gradskom području proglasila je neosnovanom, navodi se na gradskoj web-stranici.

Iz Grada podsjećaju kako je već početkom provedbe pilot-projekta besplatnog javnog prijevoza bila evidentna zainteresiranost građana te je Grad raspisao natječaj koji je objavljen 12. travnja 2024. godine. Odluka o odabiru najpovoljnije ponude - one tvrtke Terzić bus - donesena je 29. svibnja, a na nju se drugi ponuditelj, Slavonija bus, žalio Državnoj komisiju za kontrolu postupaka javne nabave. Državna je komisija, usvojivši žalbu, vratila predmet na ponovno odlučivanje Gradu, a odluka o ponovnom odabiru Terzić busa kao najpovoljnijeg ponuditelja donesena je 14. kolovoza. Slijedila je druga žalba Slavonija busa, a rješenje DKOM-a kojim se žalba odbija kao neosnovana javno je objavljeno 25. listopada. Nakon tog datuma Grad ima 90 dana za sklapanje ugovora s Terzić busom.

Ugovor vrijedan 3.118.888 eura sklapa se za četverogodišnje razdoblje, u kojem je najvažnije da prijevoz ostane besplatan za sve korisnike, navode iz Grada.