Ustupljena fotografija
27.10.2024., 15:20
više od 50 izlagača

Održan 2. Našički jesenski sajam: Bogata ponuda domaćih proizvoda

NAŠICE

Proteklog vikenda održan je 2. Našički jesenski sajam, manifestacija koja je na središnjem gradskom trgu okupila OPG-ove, školske zadruge, obrtnike i posjetitelje.

Izlagači su nudili domaće proizvode poput ajvara, pekmeza, meda, bučinog ulja, suhomesnatih proizvoda, domaćih sokova, vina, rakija i likera. Našlo se tu i prirodne kozmetike, sapuna, melema i raznih tinktura od ljekovitog bilja, mirisnih svijeća, keramičkih šalica, nakita, rukotvorina, tradicijskih drvenih igračaka, suvenira, ali i domaćih kolača i lepinja.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Organizirani su razni zabavni sadržaji i kreativne radionice za djecu i vinska radionica za odrasle. Posjetitelji su se mogli provozati i fijakerom. Program su dodatno upotpunili članovi KUD-a Tamburica Velimirovac.

Poseban ugođaj sajmu dali su kostimirani članovi kazališne sekcije HKD-a Lisinski Našice, koji su u povijesnim kostimima dočarali doba Pejačevića. "Lisinskaši" su u rekonstruiranim povijesnim kostimima prošetali i zaplesali u prigodi otvorenja manifestacije.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Drugi Našički jesenski sajam u organizaciji Turističke zajednice Našica, Grada Našica, Hrvatske obrtničke komore, Udruge mladih INFO Našice i Iris Candle Art Našice okupio je, kako je istaknula direktorica TZG-a Našice Ines Resler, više od 50 izlagača iz različitih slavonskih gradova.

U sklopu 2. Našičkog jesenskog sajma održan je i 18. Obrtnički sajam. Okupljenima su se obratili predsjednik Područne obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović i predsjednik Udruženja obrtnika Našice Danijel Pintarić.

Sajam je otvorio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, koji se pohvalio velikim brojkama i projektima.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

- Broj obrtnika ove je godine veći čak 10 posto, a na području Osječko-baranjske županije bilježimo najveći pad nezaposlenosti, više od 20 posto, što nas svrstava na prvo mjesto u županiji. Do kraja godine planiramo otvoriti poduzetnički inkubator u Industrijskoj zoni za mlade poduzetnike početnike - rekao je Kašuba.

Osim u uživanju u domaćim zalogajima i kupnji autohtonih proizvoda, Našički jesenski sajam bio je odlična prilika za druženje i zabavu svim generacijama, koji su mogli uživati i u hitovima Zlatka Pejakovića, koji je održao koncert prvog dana manifestacije.