USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
27.10.2024., 15:07
POČELE PRIJAVE

Nova Bradata aukcija za borbu protiv karcinoma

VINKOVCI

Drugi put održat će se u Vinkovcima Bradata aukcija, na kojoj će vinkovački "bradonje" javno brijati svoju bradu i brkove, a prijatelji će uplatiti donacije koje idu u dobrotvorne svrhe, poglavito za zaštitu zdravlja muškaraca. U Vinkovcima i Puli akcija je posljednje subote u studenome, a u Splitu tjedan poslije. Od ove godine "bradonje" se mogu prijaviti preko nove web-stranice https://bradata-aukcija.com/.

- Krenule su prijave za ovogodišnju Bradatu aukciju. To je netipična humanitarna akcija koja se održava osmi put i u kojoj muškarci doniraju svoje brkove ili bradu, a prikupljene donacije uplaćuju se lokalnim udrugama za borbu protiv raka. Bradata aukcija pokrenuta je u Splitu i do lani je bila isključivo lokalna priča, ali prošle godine pridružili su nam se Vinkovci, a ove i Pula – pojašnjava Marko Sučić, suutemeljitelj aukcije, dodajući kako će biti i niz "bradatih" događaja kojima se na zabavan način podiže svijest o važnosti muškog zdravlja te preventivnih pregleda, a na prijavljenim je "bradonjama" samo da puštaju bradu i ohrabre prijatelje da se priključe donacijama.

- Prošle smo godine prvi put imali Bradatu u Vinkovcima i bilo je sjajno. Ove godine sve ponavljamo, ali veće i bolje. Donacije, kao i lani, idu za Ligu protiv raka Vinkovci – kaže pokretač Bradate aukcije u Vinkovcima, vlasnik Barber shopa, Krešimir Španić.