Manifestacija "Znanost za mlade u Vukovaru" održana na Veleučilištu Lavoslav Ružička
Grad Vukovar
25.10.2024., 20:24
Simbioza čovjeka i nove tehnologije

Održana osma manifestacija "Znanost za mlade u Vukovaru"

Cilj je manifestacije popularizirati i približiti znanost mladima uz obradu aktualnih tema

 

U organizaciji tvrtke Lotusmedia, udruge "Samo pozitivno" i Grada Vukovara na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru održana je osma manifestacija "Znanost za mlade u Vukovaru".

Tema je ovogodišnje manifestacije "Budućnost kakvu (ne) želim", a gost predavač bio je dr. Igor Berecki, koji je održao predavanje pod nazivom "Budućnost kakvu biramo: Biorobotika - simbioza čovjeka i računala" predstavivši okupljenima presjek suvremenih događaja i suvremenih stvari koje se u novim tehnologijama mogu pronaći i predstavljaju uzajamni odnos biologije, računarstva i medicine.

- Radi se zapravo o međusobnoj interakciji svega toga i gdje je mjesto mladim generacijama u novim tehnologijama. Iskreno se nadam kako se to kroz predavanje uspjelo pokazati. Mladim generacijama treba dati povjerenje, jer uz nove tehnologije odrastaju i ustvari ih bolje prihvaćaju i razumiju nego mi stariji koji se brinemo što će mladi raditi s novim tehnologijama. Oni to znaju puno bolje od nas - rekao je Berecki, dodajući kako mora postojati osjećaj moralnosti i etike pri korištenju novih tehnologija.

Tijekom predavanja govorio je o ljudskom mozgu te kako se suvremena tehnologija i znanost mogu povezati s njim i na koji način iskoristiti sve njegove potencijale.

URUČENE STIPENDIJE

Organizatori su zahvalili svima koji prepoznaju ovaj model edukacije, umrežavanja i suradnje, ističući kako je predavanju nazočilo 300 učenika srednjih škola, budućih fizioterapeuta i njihovih profesora.

Dodijeljene su stipendije nadarenim učenicama iz Vukovara i Vinkovaca Emi Stankoski Hrgović, Sari Perković i Tereziji Kikić.

U ime organizatora okupljenima se obratila Mara Majstorović, direktorica tvrtke Lotusmedia, izrazivši zadovoljstvo time što manifestacija privlači sve više mladih ljudi.

- Cilj nam je popularizirati znanost i približiti je mladima. Uvijek nastojimo obraditi aktualne teme, kao što su ove godine umjetna inteligencija i biorobotika. Već planiramo i deveto izdanje jer vidimo kako to mlade zanima - izjavila je Majstorović.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš poručio je kako Grad Vukovar redovito podržava ovu manifestaciju i iskazao zadovoljstvo brojem sudionika i okupljenih mladih ljudi. 

Manifestacija "Znanost za mlade u Vukovaru" održana na Veleučilištu Lavoslav Ružička
Ustupljena