ĐAKOVO - nesuđeni regionalni centar pogrebne opreme, budući prostor za Šahovski klub Đakovolistopad 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
24.10.2024., 16:10
U IŠČEKIVANJU PRVIH KORISNIKA

Nesuđeni pogrebni centar čeka nove sadržaje, sada je dovršen i s namještajem

ĐAKOVO

Završena je prenamjena i opremanje nikada korištenog objekta na skretanju Gajeve ulice za Doneganijevu, a koja je vrlo brzo niknula za prethodne gradske vlasti, u mandatu od 2013. do 2017., s namjerom iz 2016. godine da bude – regionalni centar pogrebne opreme.

Aktualna gradska vlast još od preuzimanja vodstva Grada u prvom mandatu, od 2017. godine, nije s tim objektom imala tu viziju, što je vrlo jasno odmah dala do znanja, pa ga je odlučila dodijeliti na korištenje šahistima, članovima Šahovskog kluba Đakovo, koji sada djeluje u Ulici kralja Tomislava, u prostoru u dvorištu OŠ Vladimira Nazora. U međuvremenu, objekt suvremenih vizura, što se nalazi preko puta glavnog ulaza na Gradsko groblje, sve je vrijeme bio prazan.

Veliki ostakljeni prostor sada je pregrađen, oličen te opremljen namještajem i drugom opremom. Sada ima veliku dvoranu, uredski prostor, sanitarni čvor i dr.

- Radovi su završeni, gotovo je i opremanje potrebnim inventarom. Čeka se tehnički pregled, nakon kojeg objekt čeka prve korisnike - kaže zamjenik gradonačelnika Antun Galić. Galić je u rujnu 2023. godine, podsjetimo, u Osječko-baranjskoj županiji potpisao ugovor kojim Županija sufinancira kapitalna ulaganja – izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, obnavljanje i opremanje - u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova sa svoga područja, ukupne vrijednosti 396.500 eura. Gradu Đakovu tada je dodijeljeno 50.000 eura kojima Županija, čulo se tada, sufinancira rekonstrukciju navedenog prostora. Tom je prilikom najavljeno da će ga koristiti Šahovski klub Đakovo. Grad je tada dobio sredstva za još neke pozicije za sport na svome području.

ĐAKOVO - nesuđeni regionalni centar pogrebne opreme, budući prostor za Šahovski klub Đakovolistopad 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

- Grad je vlasnik objekta, a šahistima ga ustupa na korištenje - kaže Galić.

Tako ŠK Đakovo ulazi u moderan prostor pun svjetla. ŠK Đakovo član je Prve B, najjače lige, a ima i sastave s kojima je i u 3. i 4. ligi. U klubu vlada zadovoljstvo dodijeljenim prostorom, predsjednik Tomislav Drmić kaže kako je klubu osiguran i besplatan internet, a dobio je i donaciju za interaktivnu ploču.

- Imamo oko 70 aktivnih članova, a preko školskih praznika imali smo i više do 40-ero djece - kaže Drmić.

- Dvorana u novouređenoj zgradi koristit će se i za druge javne namjene - najavljuje Galić.