USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
24.10.2024., 16:48
NEPOVRATNE POTPORA

Mladim obiteljima 23.890 eura za stambeno pitanje

MARIJANCI

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić potpisao je ugovore o dodjeli nepovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja s podnositeljima zahtjeva kojima je odobrena financijska pomoć. Od šestero korisnika financijske potpore na potpisivanju ugovora je bilo njih četvero.

Kako bi im olakšala troškove stambenog zbirnjavanja, Općina Marijanci će mladim obiteljima dodijeliti 23.890,04 eura za dvije mjere. Za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta ugovoreno je 16.041,68 eura, a za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog objekta 7.848,36 eura.

Potpisivanjem najnovijih ugovora završen je ovogodišnji drugi krug dodjele financijske pomoći za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Nepovratne potpore ove godine dobile su još četiri mlade obitelji, s kojima su ugovori potpisani u veljači. Iskoristili su potpore kroz tri mjere u vrijednosti 15.926,72 eura. Najviše, 7.565,19 eura ugovoreno je za izgradnju stambenog objekta.

Načelnik Dorkić istaknuo je kako tim mjerama žele mlade obitelji zadržati na području Općine Marijanci te privući i druge da dođu živjeti u Marijance. ''Podrška mladima iznimno je važna. Iako je financijska potpora manja u odnosu na stvarne troškove stambenog zbrinjavanja, svaki doprinos ima potencijal za stvaranje bolje budućnost za našu zajednicu'', rekao je načelnik.

Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih na području Općine Marijanci provodi se od 2019. godine i dosad su nepovratnu financijsku pomoć dobila 72 korisnika.