jelo od divljači (?)
PEXELS
24.10.2024., 16:12
U Zlatnoj Gredi i Kunjevcima

Lov na lovačke gurmanske užitke

Od 25. listopada do 24. studenoga trajat će manifestacija ''Dani divljači - lov na gurmanske užitke'', koju u različitim dijelovima Hrvatske organiziraju Hrvatske šume.
Manifestacija posjetiteljima omogućuje upoznavanje s bogatom lovačkom tradicijom i kuhinjom specijaliziranom za jela od divljači kroz gastronomsko putovanje diljem Hrvatske. Dio priče koji se odnosi na Slavoniju i Baranju obuhvaća poznati lovački dom u baranjskoj Zlatnoj Gredi te lovački dom Kunjevci u blizini Vinkovaca. Uživanje u lovačkim delicijama tamo je planirano za 2. i 3. studenoga. Završnica manifestacije održat će se u lovačkom domu Muljava, nedaleko od Karlovca, od 22. do 24. studenoga.
Dani divljači slave bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Posjetitelji će tijekom manifestacije moći kušati raznovrsna jela poput divljeg praseta pod pekom, jelenskih medaljona, lovačkog kotlića, gulaša i mnogih drugih specijaliteta, prilagođenih ljubiteljima tradicionalnih i modernih gastronomskih iskustava. Ulaz na manifestaciju je besplatan, a radno vrijeme većine objekata je od 12 do 21 sat. Za posjet lovačkom domu Zlatna Greda potrebna je prethodna rezervacija.