Zaključna radionica projekta "Kulturna mreža grada"
Grad Vukovar
23.10.2024., 14:20
Strategija razvoja publike u Vukovaru

Zaključna radionica "Kulturne mreže grada"

Gradske vlasti Vukovara u suradnji s partnerima provode projekt "Kulturna mreža grada", a zaključna je radionica održana u prostorijama Gradskog muzeja Vukovar. Dogradonačelnik Filip Sušac pojasnio je kako je cilj napraviti plan i strategiju razvoja publike u kulturi.

- Svjesni smo činjenice da je Vukovar zbog ratnih zbivanja izgubio jedan dio publike u kulturi i upravo stoga će nam strategija pomoći u njenoj ponovnoj aktivaciji. Vukovar je povijesni, kraljevski grad prepun kulture i zaslužuje imati masovniju publiku - poručio je Sušac.

Josip Paloš, pročelnik UO za društvene djelatnosti, naglasio je kako će izradom strategije dodatno utvrditi plan koji će pomoći u privlačenju publike u Vukovar.

Među aktivnosti projekta spadaju stručno i profesionalno vođenje istraživanja publike u svrhu definiranja ciljnih skupina, jačanje kapaciteta organizacije i razmjena znanja i vještina kroz edukativne programe, organizacija profesionalnih edukacija u području razvoja publike te izrada profesionalnog plana razvoja publike ili strategije u organizacijama uz mentorsko vođenje. Usluge provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose - IRMO iz Zagreba.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, a vrijednost bespovratnih sredstava je 10.000 eura.