NAŠICE - DARIVATELJI KRVI, NAGRADE, LISTOPAD 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.10.2024., 16:14
URUČENE ZAHVALNICE I PRIZNANJA

Rekorderi su Horvat i Glasovac

NAŠICE

U čast četrdesetak darivatelja koji su darovali krv 35, 55, 75, 100, 125 i 200 puta Gradsko društvo Crvenog križa Našice organiziralo je svečanost u višenamjenskoj dvorani Zavičajnog muzeja Našice u dvorcu Pejačević. Jubilarnim darivateljima krvi u znak poštovanja i zahvalnosti uručene su zahvalnice. Među dobitnicima je i sedam obitelji u kojima se njeguje tradicija darivanja krvi.

Zahvalnice su im uručili gradonačelnik Krešimir Kašuba, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Goran Latković, predsjednica GDCK-a Našice Zdenka Vukomanović te ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi. ''Posebno nas raduje kada možemo dodijeliti obiteljske zahvalnice, jer one su poticaj i potvrda da se u obiteljima njeguje darivanje krvi kao oblik građanske dužnosti'', rekao je Feldi.

NAŠICE - predsjednica GDCK-a Našice Zdenka Vukomanović te ravnatelj Crvenog križa Našice Igor FeldiLISTOPAD 2024.

Zdenka Vukomanović i Igor Feldi
 

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako je Grad Našice kao znak zahvalnosti darivateljima krvi na plemenitom činu uredio Aleju dobrovoljnih darivatelja krvi u parku.

Među rekorderima su Našičanin Zlatko Horvat, koji je krv dao čak 200 puta, te Tihomir Glasovac iz Šaptinovaca sa 125 darivanja, a koji su dobili plaketu i zahvalnice za izvanredan uspjeh.

Zlatko Horvat i Krešimir Kašuba

Zlatko Horvat i Krešimir Kašuba

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Među ostalima, zlatni znak i zahvalnice uručene su Vesni Žarić iz Zoljana za 75 darivanja te Našičanima Ivanu Malkoču i Miroslavu Mihiću za 100 darivanja.

Srebrni znak primila je Ivanka Knežević iz Donje Motičine za 55 puta darovanu krv, a brončani znak za 35 darivanja Jelena Galić.