NAŠICE - Dražen Mićan, Iva Gelenčir, Ines Resler i Krešimir Kašuba,

Dražen Mićan, Iva Gelenčir, Ines Resler i Krešimir Kašuba,

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.10.2024., 13:32
''HRVATSKA PRIRODNO TVOJA - CROATIA NATURALLY YOURS''

Našice: Akcija sadnje drveća koja ima za cilj pridonijeti smanjenju ugljikova otiska

 

Turistička zajednica grada Našica priključila se projektu Poticanja razvoja održivog turizma ''Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours'', odnosno akciji sadnje drveća koja ima za cilj pridonijeti smanjenju ugljikova otiska, te je osigurala financijska sredstva na nabavu sadnica. Zasađeno je 13 sadnica lipe, i to u Ulici kralja Tomislava, na Trgu Franje Tuđmana, te kod našičkog vodotornja i Srednje škole Isidora Kršnjavoga. Sadnice lipe zasadili su djelatnici Našičkog parka koji će o njima i brinuti.

Sadnji su nazočili gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler, direktor Našičkog parka Dražen Mićan i stručna suradnica za hortikulturu Iva Gelenčir. ''Lipa, simbol mira, zajedništva i dugovječnosti, od davnina je dio hrvatske tradicije i krajolika, a svojim raskošnim krošnjama i mirisnim cvjetovima podsjeća na važnost očuvanja prirode. Novim stablima želimo naš grad učiniti još zelenijim i ljepšim i biti uz bok gradovima koji sadnjom stabala utječu na bioraznolikost i poboljšanje kvalitete života svojih građana'', istaknula je direktorica TZG Našice Ines Resler.

Posađene sadnice obilježene su oznakom održivog razvoja turizma ''Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours'' i unesene su u aplikaciju za praćenje sadnje sadnica stabala pod nazivom MapMyTreee, koju je razvila Europska agencija za okoliš. 

NAŠICE - Direktorica Turisitčke zajednice grada Našica Ines Resler, snimljeno u listopdau 2024. USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
NAŠICE - Sadnja
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
NAŠICE - Svaka sadnica nosi oznaku

Svaka sadnica nosi oznaku

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA