22. 10. 2024. Kutjevo - digitalna učionica budućnosti
kutjevacki.hr
22.10.2024., 13:02
PREKOGRANIČNI PROJEKT

Otvorena digitalna učionica budućnosti

KUTJEVO

U Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu svečano je otvorena “Digitalna učionica budućnosti”, realizirana u sklopu prekograničnog projekta s Klasičnom gimnazijom u Visokom, Bosna i Hercegovina. Vodeći partner projekta je Osnovna škola Zdenka Turkovića, dok je partner Franjevačka klasična gimnazija u Visokom.

22. 10. 2024. Kutjevo - digitalna učionica budućnosti
kutjevacki.hr

Europska razvojna agencija iz Kutjeva je prijavila projekt na natječaj prekogranične suradnje Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom te pruža administrativnu podršku u njegovoj provedbi, prateći realizaciju svih aktivnosti između Osnovne škole Zdenka Turkovića i Klasične gimnazije Visoko. Projekt uključuje i edukaciju ravnatelja i učitelja iz obje škole, što će dodatno unaprijediti kvalitetu obrazovanja. Ovakve učionice predstavljaju budućnost obrazovanja, donoseći moderne metode učenja i suradnju između škola iz različitih zemalja. Događaj su uveličali školski zbor i mladi Tamburaški sastav Filis.

22. 10. 2024. Kutjevo - digitalna učionica budućnosti
kutjevacki.hr

Na svečanosti su sudjelovali brojni uzvanici, među kojima Nataša Gjuran, direktorica edukacije i projekata i informatičar Marko Šolić iz izdavačke kuće Profil Klett, koji su predstavili važnost digitalne učionice. Također, događaju je prisustvovao i ravnatelj Klasične gimnazije fra Stipo Alandžak iz Visokog, kao i pročelnica Ana Galić iz Grada Kutjeva i direktorica Europske razvojne agencije iz Kutjeva Suzana Hora.