BELI MANASTIR - SDP, HDZ, STRANAČKE PROSTORIJELISTOPDA 2024.
IVICA GETTO
21.10.2024., 17:39
BELI MANASTIR

Traži se gradonačelnik: HDZ-ov kandidat Igor Pavelić, SDP još bez prijedloga

Kandidaturu Igora Pavelića belomanastirski GO HDZ-a na svojoj je sjednici jednoglasno prihvatio

BELI MANASTIR

Iako relativno daleko, jer će biti održani u svibnju iduće godine, lokalni su izbori gotovo svakodnevna tema.

Svi potezi gradskih čelnika već su postali dio kampanje. Iznimka nije ni jedini baranjski grad. U njemu, već gotovo osam godina, vlada HDZ, koji je nakon isto toliko dugog ''posnog'' razdoblja zamijenio SDP. GO HDZ-a spreman je za predizbornu utrku i već je priopćio kako će njihov kandidat biti Igor Pavelić.

“Na sjednici GO HDZ-a grada Belog Manastira jedini predloženi kandidat za gradonačelnika bio je Igor Pavelić, koji je kandidaturu prihvatio. Njegovu kandidaturu Gradski je odbor na svojoj sjednici prihvatio jednoglasno. Među ostalim članovima GO-a, čvrstu podršku kandidatu iskazali su sadašnji gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob te njegov zamjenik Goran Hes", stoji u priopćenju GO HDZ-a, koje se nastavlja riječima kako Pavelić aktivno sudjeluje u društvenom i političkom životu grada, član je Gradske organizacije HDZ-a i trenutačno obnaša dužnost predsjednika belomanastirskog Gradskog vijeća. Naglašavaju kako se njegovo aktivno sudjelovanje u radu Gradskog vijeća očituje kao doprinos gradu kroz različite projekte koji potiču razvoj zajednice i unaprjeđenje kvalitete života. Pavelić je zaposlen na Belju. Predsjednik belomanastirskog HDZ-a Marijan Peran na upit znači li Pavelićev izbor nezadovoljstvo dosadašnjim radom HDZ-ova vladajućeg dvojca, Roba i Hesa, odgovara kako se nitko osim Pavelića nije kandidirao za gradonačelnika.

Za razliku od HDZ-a, njihov glavni oponent u Gradskom vijeću, SDP, još nema svog kandidata. Predsjednik SDP-ova Gradskog odbora Marko Bogatić kaže kako će odluku donijeti ''u skorije vrijeme''.

- Još uvijek je sve otvoreno, pa tako i moje osobno razmišljanje oko kandidature. Dosadašnjim radom vladajuće strukture nisam zadovoljan, jer sve što je napravljeno proizlazi iz Intervencijskog plana koji su naslijedili - kaže Bogatić, dodajući kako ni on nije realiziran, budući da nema nove Gradske knjižnice, učeničkog doma i investicije na Šećeranskom jezeru. Dodaje da nije realizirana ni potpuna izgradnja Gradskog stadiona, za što se Grad dodatno zadužio za 2,2 milijuna eura. Nakon ‘’trzavica’’ u HDZ-u, kaže, nije iznenađen prijedlogom novog kanidata. 

izjednačeni: Po osam godina SDP i HDZ

Beli Manastir je nakon mirne reintegracije i povratka u Baranju slovio kao ‘’utvrda’’ HDZ-a. Doduše, nakon povratka gradom je službeno vladao SDSS s Veljkom Bertićem. Nakon njega na čelo grada dolazi Simo Stupar, ali zbog krize vlasti Gradsko vijeće biva raspušteno, a Belomanstirci izlaze na prijevremene lokalne izbore. U prosincu 1999. godine za novog je gradonačelnika izabran Ivica Buconjić (HDZ). Nakon njega mandat preuzima njegov stranački kolega dr. Davorin Bubalović, a potom, na opće iznenađenje, na čelo grada stiže SDP-ov kandidat Ivan Doboš, koji fotelju nije napustio sljedećih osam godina, kada palicu preuzima HDZ-ov Tomislav Rob, koji će iduće godine sustići Dobošev “rekord”.