SNJEŽANA FRIDL
18.10.2024., 16:31
MARIJANCI I OVE GODINE POTIČU OBRTNIKE

Za nabavu opreme do 500 eura po obrtniku, osigurano 7000 eura

MARIJANCI

Općina Marijanci objavila je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti obrtnicima radi njihova jačanja na tržištu. Korisnici potpore (subvencije) mogu biti obrtnici s registriranom proizvodnom djelatnošću koji ulažu u razvoj i modernizaciju proizvodnje, a imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme te koji nemaju dugovanje prema Općini Marijanci i državi. Moraju imati sjedište na području Općine Marijanci.

Potpora se dodjeljuje za nabavu opreme nužne za razvoj i modernizaciju proizvodnih procesa. Jedan obrtnik ima pravo na maksimalan iznos potpore od 500 eura i isplaćuje se na račun obrtnika nakon odluke načelnika, a na prijedlog Odbora za gospodarstvo i poljoprivredu

Zahtjev se može podnijeti sve do iskorištenosti sredstava, a zaključno do 30. studenoga, te a će se razmatrati prema redoslijedu zaprimanja. Uz prijavu se prilaže i dokumentacija kojom se dokazuje status obrtnika te namjena za koju će se iskoristiti odobrena potpora (preslik izvatka računa o plaćanju računa za nabavljenu opremu). Zahtjevi se mogu dostaviti na adresu: Općina Marijanci, Odbor za gospodarstvo i poljoprivredu, Kralja Zvonimira 2, 31555 Marijanci ili osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Marijanci od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati.

U proračunu Općine Marijanci za potpore obrtnicima osigurano je 7000 eura.