BELIŠĆE - KNJIŽNICA, MJESEC KNJIGE, LISTOPAD 2024.
GKIč
18.10.2024., 16:29
Mjesec hrvatske knjige

Feručo Lazarić o životu “na slijepo”

Lazarićevo je predavanje u utorak u 18 sati. U tijeku je izložba oslikanih knjiga za otpis

BELIŠĆE

U sklopu bogatog programa osmišljenog za Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je kreativna radionica jesenske tematike namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta, koju je vodila učiteljica Marija Šimić iz Valpova. Sudjelovalo je i osmero učenika Posebnog odjela belišćanske OŠ Ivana Kukuljevića Belišće u pratnji svoje učiteljice Sanje Tokić i asistentica Ivane Topalović i Andreje Tomić.

BELIŠĆE - KNJIŽNICA, MJESEC KNJIGE, LISTOPAD 2024.
GKIč

Otvorena je i mala, zanimljiva izložba slika od otpisanih knjiga pod nazivom "Pripovijedanje kroz stare knjige". Poznati belišćanski slikari amateri Jadranka Berak, Tin Lacković i Kristijan Čorić, članovi Likovne udruge Bel-art Belišće, pretvorili su otpisane knjige iz knjižničnog fonda u slike s motivima iz književnih klasika. Na taj način stare, otpisane knjige ponovno pripovijedaju nove priče, kažu iz GKiČ-a. Slike izložene u Posudbenom odjelu mogu se pogledati do 12. studenoga.

Radionica pletenja

U utorak, 22. listopada, u 17 sati počinje kreativna radionica pletenja, a vodit će ju Belišćanka Suzana Zdunić, već poznata po radionicama pletenja u knjižnici. Na radionicu se mogu prijaviti i novi polaznici, a prijave se primaju u belišćanskoj knjižnici.

Ulaz na sva događanja besplatan je, poručuju iz GKiČ-a.

Za utorak, 22. listopada, osmišljena su dva događanja. Jedno od njih putopisno je predavanje pod nazivom “Planinarenje na slijepo”, a gost je Feručo Lazarić iz Rovinja. Naime, Feručo je, nakon što je oslijepio, odlučio otkriti novi svijet te prebroditi izazove koje je sljepoća stavila pred njega. Putuje više nego ikada, počeo je planinariti, jahati, voziti tandem-bicikl, skijati, trčati, svirati, pjevati... U Belišću će predstaviti svoje knjige “Planinarenje na slijepo” i “Na drugi način lijepo”, u kojima opisuje kako se popeo na Kilimandžaro, Ande i mnoge europske vrhove, a posjetio je i Peru i sve njegove znamenitosti: Machu Picchu, jezero Titicacu, planinu duginih boja... Feručo Lazarić ispričat će kako dohvatiti i doživjeti “na slijepo” planine, kulturu, običaje i znamenitosti te pisati o tome. Predavanje počinje u 18 sati.

BELIŠĆE - KNJIŽNICA, MJESEC KNJIGE, LISTOPAD 2024.
GKIč